Păcatele părinților care se transmit copiilor. Cum poți scăpa de blestemele moștenite
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 26.07.2023 la 22:09
Actualizat pe 26.07.2023 la 22:09
Se spune că moștenitorii pot să plătească pentru păcatele părinților, asta nu pentru că Dumnezeu i-ar pedepsi pe ei pentru greșelile familiei, ci pentru că, în mod automat, părinții sunt cei care se întristează atunci când propriul copil trece printr-un moment dificil.
- Păcatele părinților care se transmit copiilor
- Cum poți scăpa de blestemele moștenite
Încă din cele mai vechi timpuri, s-a crezut că blestemul abătut asupra unui copil, care vine din parte părinților are mari efecte negative și că, în acest fel, Dumnezeu îi pedepsește pe cei care și-au blestemat moștenitorii. Se crede că există câteva păcate care nu pot fi iertate cu ușurință și pot fi transmise până la a treia generație.
Cum poate fi rupt lanțul păcatelor moștenite de la părinți
Copiii au senzația că sunt pedepsiți pe nedreptate pentru greșelile făcute de părinți, dar există o singură metodă prin care se poate rupe lanțul blestemelor, și anume prin binecuvântarea pe care o pot primi copiii, prin intermediul preoților și al rugăciunilor speciale.
Atunci când o persoană moștenește păcatele părinților, prima reacție este de respingere sau de frustrare față de familie, pentru că trebuie să ducă povara unor fapte pe care nu le-a făcut. Preoții spun că primul pas spre a rupe lanțul blestemelor transmise din generație în generație este iertarea părinților. La fel de important este ca moștenitorii să nu îi judece, ci să caute calea spre credință.
O altă idee extrem de cunoscută este aceea că oricât de mult ar respinge un copil faptele părinților săi, nu se poate rupe complet de familie. De altfel, credința nici nu încurajează un astfel de comportament, ci îndeamnă la iertarea părinților și acceptarea lucrurilor. În general, copiii pot să se vindece de păcatele moștenite cu ajutorul rugăciunilor și prin a renunța la a-i considera vinovați pe părinți pentru greșelile lor.
Bolile pot fi rezultatul blestemelor moștenite de copii
Se mai spune că există și anumite boli, care sunt transmise din generație în generație, tot prin intermediul păcatelor. În Biblie, este ilustrată o astfel de situație, dar preoții spun că efecte mai însemnate poate avea momentul în care un părinte aruncă un blestem asupra moștenitorului, în mod conștient, copilul, fie că îi spune direct sau atunci când îi dorește răul, dar nu exprimă acest lucru verbal.
Citește și: Ce se întâmplă dacă minți la spovedanie. Această taină se bazează pe recunoaștere și sinceritate