Patru tipuri de carne care au conținut scăzut de colesterol. Ce spun specialiștii. De ce e bine să le consumi
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.03.2023 la 20:10
Actualizat pe 21.03.2023 la 20:10
Ați tot auzit vorbindu-se despre colesterol, însă, pentru mulți, acest subiect este unul puțin confuz și pot exista o mulțime de informații greșite despre cum îl puteți reduce. Patru tipuri de carne care au conținut scăzut de colesterol. Ce spun specialiștii. De ce e bine să le consumi.
- Patru tipuri de carne care au conținut scăzut de colesterol
- Ce spun specialiștii
- De ce e bine să le consumi
Pentru cei care au nevoie să mănânce o dietă mai scăzută în colesterol, avem vești bune! Există carne cu un conținut scăzut de colesterol pe care o puteți consuma în continuare. Există două tipuri principale de colesterol: unul este cel pe care îl găsiți în alimente, cunoscut și sub numele de colesterol alimentar, găsit în produsele de origine animală, cum ar fi ouă, pește, lactate și carne. Apoi, tipul de colesterol din corp, cunoscut și sub numele de colesterol din sânge, care include colesterolul LDL (tipul „rău”) și HDL (tipul „bun”).
Patru tipuri de carne care au conținut scăzut de colesterol
Carnea de pui are un conținut scăzut de colesterol și, de asemenea, este săracă în grăsimi. Pieptul de pui este cea mai bună soluție, deoarece de obicei are mai puține grăsimi decât carnea de vită sau produsele din carne de porc. Există doar 73 de miligrame de colesterol în jumătate de piept de pui și mai puțin de 1 gram de grăsimi saturate.
Unele bucăți de carne de porc pot fi de asemenea slabe, sănătoase și să conțină foarte puține grăsimi saturate. De fapt, o porție de mușchi suculent de porc are aproximativ 62 de miligrame de colesterol și 1 gram de grăsimi saturate. Când vine vorba de a alege cele mai bune bucăți și de a le găti ținând cont de colesterol, specialiștii sugerează să „limitați bucățile de carne cu multă grăsime vizibilă și să tăiați grăsimea vizibilă înainte de a găti”.
Unul dintre cele mai sigure lucruri pe care le poți face atunci când alegi carne cu un conținut scăzut de colesterol este „să alegi pui sau curcan în loc de carne de vită și să îndepărtezi pielea înainte de a o consuma”. Curcanul măcinat, în special, este o alegere excelentă, deoarece are doar 79 de miligrame de colesterol și aproximativ 2 grame de grăsimi saturate.
S-ar putea să fi fost învățat să eviți toată carnea roșie atunci când vine vorba despre sănătatea inimii, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. În timp ce unele studii au arătat că limitarea consumului de carne și optarea pentru mai multe alimente pe bază de plante vă pot ajuta inima, există bucăți de carne roșie care au un conținut scăzut de colesterol și grăsimi saturate care pot fi ok pentru a vă satisface poftele culinare.
Citește și: Legumele, mai scumpe de Paște decât carnea. Prețurile au explodat