Pericolul la care te expui dacă mănânci prea multă înghețată. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic și cu ce o poți înlocui: "Vine la pachet cu grăsime..."
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.07.2023 la 13:51
Actualizat pe 19.07.2023 la 14:33
Înghețata este, fără îndoială, unul dintre deserturile preferate ale tuturor, fie că vorbim despre adulți sau copii, dar ce se întâmplă atunci când o consumi în exces? Aflăm din rândurile de mai jos care sunt pericolele la care te expui dacă mănânci prea multă înghețată, dar și ce spune Mihaela Bilic, și cu ce poate fi înlocuit acest desert rece.
- Ce probleme de sănătate poți dezvolta dacă mănânci prea multă înghețată
- Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic
- Cu ce poate fi înlocuită acest desert
Potrivit dieticienilor, un bol cu înghețată ar putea avea până la aproximativ 1.000 de calorii, iar pentru unii oameni, reprezintă mai mult de jumătate din aportul lor zilnic. Dacă obișnuiești să mănânci des o astfel de cantitate, ai putea crește destul de mult în greutate. De asemenea, trigliceridele și colesterolul ar putea crește și, odată cu ele ar putea crește și riscul de boli de inimă, mai ales atunci când sunt combinate cu alți factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială și supraponderalitatea.
Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic
Dacă înghețata consumată în exces te poate face să dezvolți probleme serioase de sănătate, nutriționistul Mihaela Bilic spune că o variană înlocuitoare de succes pentru acest desert este sorbetul. Potrivit spuselor specialistului este mult mai sănătos decât înghețata.
Potrivit specialiștilor, consumul de prea multă înghețată dăunează inimii, memoriei dar și imunității, pentru că acest desert conține grăsimi vegetale care cresc riscul apariției bolilor cardiovasculare. Mai mult, un consum excesiv de înghețată dăunează abilităților cognitive legate de învățare și memorie.
Deci, care este concluzia? Poți mânca des înghețată?
Continuă și savurează acel cornet de înghețată sau bol cu înghețată în această vară. Fă-o doar ca un răsfăț ocazional, mai degrabă, decât ca un răsfăț zilnic.
Iată câteva delicii răcoritoare mai sănătoase pe care să le mănânci în schimb:
- Pops cu fructe congelate fără zahăr: amestecă fructele de sezon într-un blender, toarnă în forme, sau în pahare de plastic cu un bețișor și congelează
- Scoarță de iaurt grecesc cu fructe. Întinde un iaurt grecesc cu vanilie într-un strat subțire pe o foaie de copt mică. Acoperă cu fructe de pădure, apoi congelează câteva ore. Rupe totul în bucăți înainte de a mânca.
- „Înghețată” cu banane. Pune bucățile de banane coapte congelate într-un robot de bucătărie sau într-un blender de mare putere până devin cremoase. Mănâncă simplu sau deasupra cu mini chipsuri de ciocolată, fructe sau nuci.
Citește și: Rețetă de înghețată fără zahăr. Desertul care te va ajuta să te răcorești