Reguli bisericești pentru femei. Când nu au voie să intre în biserică
Publicat pe 10.04.2023 la 17:50 Actualizat pe 10.04.2023 la 17:50
Creștinismul este sfânt în țara noastră și este cel care reprezintă religia cu cei mai mulți adepți din întreaga lume. Conform scrierilor biblice, Dumnezeu a creat prima dată bărbatul, după aceea femeia, pentru a se completa reciproc și a nu exista discriminare. Ei bine, cu toate acestea, există câteva reguli bisericești pentru femei. Iată când nu au voie acestea să intre în biserică!
- Ce reguli bisericești există pentru femei
- Când nu au voie acestea să intre în biserică
Mai ales în această perioadă a anului, când se apropie Paștele ortodox, creștinii merg la biserică pentru a se spovedi și împărtăși. Femeile trebuie să știe că există câteva reguli bisericești pentru ele. Noi îți vom prezenta care sunt acelea.
Au voie femeile să intre în biserică la menstruație?
Noul Testament nu oprește femeile să intre în biserică în momentul în care se află la menstruație. Așadar, cu toate că sunt în acea perioadă a lunii, femeile au voie să intre în biserică, însă pot vorbi înainte cu preotul despre asta.
Pe timpuri se spunea că femeile la menstruație nu au voie în biserică, deoarece pătau covoarele din interior, iar asta din cauza faptului că nu existau atâtea metode pentru această problemă a femeilor cum există în prezent.
De ce femeile nu au voie să intre în altarul bisericii
Conform scrierilor biblice, altarul este locul în care preoții săvârșesc Jertfa lui Iisus Hristos. Așadar, în altar are voie să intre doar preotul. Astfel, femeile nu au voie să intre în altarul bisericii, deoarece acesta este locul unde părintele îl aduce oamenilor pe Iisus Hristos.
Alte reguli bisericești pentru femei
Mai există și alte reguli bisericești pentru femei. De exemplu, fetele și femeile trebuie să se îmbrace în biserică în rochii sau în fuste lungi, iar ele trebuie să aibă și un batic sau o basma pe cap.
Femeile trebuie să se așeze în biserică în partea din stânga, iar bărbații în partea din dreapta. Ele trebuie să stea la slujbă în genunchi și să se roage în timp ce preotul ține întreaga slujbă.
Mai mult decât atât, femeile trebuie să vină la biserică cu daruri mici, cum ar fi lumânări, prescuri, pomelnic, tămâie sau flori. Aceste mici daruri trebuie duse la Sfântul Altar sau date preotului.
Citește și: De ce este bine să te împărtăşeşti în ziua de Florii. Creștinii trebuie să știe acest lucru