Ce pățesc femeile care fură bărbații altora. Preoții și psihologii au păreri împărțite

Ce pătesc amantele © Pixabay

O femeie care fură bărbatul alteia se confruntă cu multe stigmate, iar biserica avertizează că ea va reușit cu greu să își spele rușinea de amantă.

Deși este foarte tentant să poftești la soțul alteia, gestul amantei este foarte păcătos, iar iertarea se va lăsa cu greu așteptată.

Potrivit creștinortodox, amanta care se culcă cu bărbatul alteia comite un păcat capital, fiindu-i interzis să se mai împărtășează în biserică timp de șapte sau nouă ani, în funcție de canon. 
"Fugiţi de curvie, că tot păcatul pe care îl face omul afară de trup este, iar cel ce curveşte în trupul său păcătuieşte. Au nu ştiţi că trupul vostru este lăcaş al Duhului Sfânt care locuieşte în voi?" - (Corinteni 6, 18-19). Pe de altă parte, femeile căsătorite care fură bărbatul altei femei nu va fi iertată timp de nouă ani, în viziunea bisericii. 

Citește și: VIDEO / Și-a prins soțul cu amanta în pat, iar ce a urmat este halucinat! Femeia înșelată a umilit-o în ultimul hal

"Lucrurile sunt puțin diferite în opinia psihologilor. Aproape nicio femeie nu-și propune să fie amantă, în schimb aproape toate femeile au nevoia de a se simți iubite. În momentul în care o femeie duce lipsă de iubire ea devine o posibilă victima, în sensul în care dezvoltă o anumită vulnerabilitate care pregătește terenul pentru avansurile unui bărbat. Dacă acel bărbat este însurat va conta mai puțin atunci când deja există unele sentimente.",  spune psihologul Gabriel Dinu, potrivit psihosolutii.ro.

Legendele populare amintesc mai degrabă despre furia nevestei încornorate atunci când află că amanta i-a făcut ochi dulci bărbatului său. Unele scrieri relavă faptul că acestea ar trebui arse pe rug pentru astfel de păcat sau chinuite până la epuizare. Nu puține cazuri au fost în zilele noastre când diverse femei le-au torturat pe amantele soților în cele mai groaznice moduri, de la tunsul părului cu lama sau arsul cu țigara.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro