Infertilitatea - o problema a cuplului modern care isi poate gasi rezolvarea

Cuplu © pexels.com

Infertilitatea reprezinta o afectiune care ce afecteaza viata de cuplu.

Statisticile arata ca o serie de cauze diferite conduc la infertilitate, iar ele pot fi impartite in trei mari categorii:

1. cauze feminine

2. cauze masculine

3. cauze mixte

Diagnosticul se stabileste dupa o evaluare medicala amanuntita. La multi pacienti impactul emotional este unul deloc de neglijat si face parte din tabloul clinic. Medicul ginecolog ii acorda o atentie speciala acestor aspecte emotionale.

Pentru mai multe informatii despre ce presupune consultul de infertilitate, poti afla daca dai click aici: http://femmeboutiquemedical.com/ro/consult-infertilitate/

La nivelul Romaniei, natalitatea a scazut semnificativ! Multe cupluri intampina dificultati atunci cand vor sa conceapa un copil

Raportat la tara noastra, cercetarile amanuntite au dezvaluit faptul ca rata natalitatii este in scadere, iar din cauze multiple, tot mai multe perechi decid sa conceapa un copil la varste ceva mai inaintate. Motivele  care au condus catre aceste date ingrijoratoare sunt legate de emigrarea masiva, o rata a mortalității destul de ridicata si influenta factorilor de mediu asupra starii generale a femeii.

Scaderea ratei natalitatii mai are si alte componente importante in structura de baza:

 • schimbarea stilului de viata
 • modificarea comportamentului si mentalitatii persoanelor tinere cu privire la intemeierea unei familii (foarte multe persoane pun accent pe consolidarea si dezvoltarea carierei, achizitionarea unei locuinte, calatorii spre diverse locuri ale lumii, dezvoltare personala)
 • dezvoltarea diverselor afectiuni care conduc la infertilitate, asadar ne referim si la un comportament reproductiv care a avut de suferit (malformatii congenitale, expunerea la anumite substante poluante, boli cu transmitere sexuala nedepistate si netratate la timp, endometrioza sau chisturi ovariene)
 • din pacate, fiecare an care trece in infertilitatea femeii este dramatic si se poate agrava pe masura ce varsta inainteaza ( datele arata ca din numarul total al femeilor trecute de varsta de 35 de ani care isi doresc sa conceapa un copil, peste 30% suferă de infertilitate)

Fertilizarea in vitro, procedura cu o rata de succes din ce in ce mai ridicata

Procedurile de reproducere asistata au inceput sa fie din ce mai cunoscute si in tara noastra, asadar vorbim despre specialisti in domeniu si numeroase clinici care contribuie deoptriva la indeplinirea unui vis atat de special al multor cupluri, precum cel de a fi parinte.

Cele mai cunoscute servicii medicale de care pot beneficia cuplurile infertile sunt:

 • stabilirea diagnosticului de infertilitate
 • procedura de fertilizare in vitro
 • procedura de fertilizare in vitro cu embriotransfer
 • procedura de inseminare artificiala
 • proceduri de inducere a ovulatiei multiple
 • monitorizarea foliculara
 • punctie ovariana pentru aspirarea ovocitelor
 • sedinte de consiliere psihologica pentru toate cuplurile care trec prin aceasta problema medicala

Cu toate acestea, trebuie specificat ca fertilizarea in vitro este adesea o ultima solutie in obtinerea unei sarcini si este in foarte multe cazuri, un proces de durata care implica numeroase stimulari hormonale, tehnici si tratamente prin intermediul celor mai performante aparaturi.

Iar actualmente, procedurile de fertilizare in vitro au din ce in ce mai multe sanse de reusita.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro