5 deserturi cu lapte condensat. Cele mai bune și simple rețete
Publicat pe 01.06.2022 la 21:16 Actualizat pe 01.06.2022 la 21:16
Laptele condensat este laptele conservat sub formă de pastă moale, obținut prin eliminarea parțială a apei din lapte, iar prin eliminarea totală a apei se obține laptele praf. Laptele condensat se folosește la extrem de multe deserturi și este esențial pentru prepararea anumitor creme. Iată câteva deserturi simple cu lapte condensat.
- 5 deserturi cu lapte condensat
- Cum se prepară
Laptele condensat este un ingredient necesar pentru prepararea multor deserturi. De exemplu, crema de caramel se preparaă în special cu lapte condensat fiind cea mai bună variantă. Cu acest ingredient minune se pot prepara extrem de multe deserturi. Iată câteva.
Ciocolată de casă cu lapte condensat
Ingrediente
200 g ciocolată de menaj
200 ml lapte condensat
50 g unt gras
50 g zahăr
Mod de preparare
Laptele condensat se pune într-un vas, pe baie de apă, apoi se adaugă untul și, când s-a topit complet, se pune și ciocolata ruptă în bucăți mici (ținută, în prealabil, la aburi, pentru a se înmuia). Ciocolata de menaj este foarte tare, așa că trebuie să omogenizezi foarte bine totul. La final, adaugă aromele dorite, alune sau orice altceva iți place. Pune crema de ciocolata într-o formă unsă cu unt și îmbrăcată cu folie alimentară și las-o să se întărească timp de câteva ore, la temperatura camerei.
Desert cu cremă cu lapte condensat
Ingrediente
lapte condensat de 200 gr
unt de 200 gr
gălbenuș de ou 2 buc
vanilină 0,5 gr
Mod de preparare
Untul trebuie îndepărtat din frigider în prealabil și ținut la temperatura camerei timp de 2 ore pentru al face să fie moale. Dar dacă se topește, crema de lapte condensat și untul nu va funcționa. Prin urmare, în nici un caz nu trebuie să topiți alimentele pe sobă sau să folosiți un cuptor cu microunde. Apoi, untul moale ar trebui să fie bătut cu un mixer până la o masă albă pufoasă. Treptat adăugați un galbenuș la el. Continuând să măture, curgeți subțiri lapte condensat. La sfârșitul biciuirii adăugați vanilie. De asemenea, puteți adăuga un lichior puțin pentru a aroma lapte condensat și cremă de unt. Dacă există preocupări legate de consumul de gălbenușuri brute, acestea pot fi eliminate și simplificate în rețeta cremei clasice de lapte condensat și unt.
Înghețată cu lapte condensat
Ingrediente
400 g lapte condensat îndulcit
400 ml smântână pentru frișcă (min 32%grăsime)
300 g cremă de ciocolată (Nutella/Finetti)
½ linguriță de sare
4 linguri cremă de whiskey (opțional)
70 g picături de ciocolată (opțional)
Mod de preparare
Mixați smântâna pentru frișcă împreună cu sarea până când obțineți o frișcă fermă și aerată. Puneți laptele condensat peste frișca și mixați din nou. Adăugați crema de ciocolată și crema de whiskey și mixați să se încorporeze. La final încorporați și picăturile de ciocolată în compoziție, folosind o spatulă. Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 8 ore sau de seara până dimineața. Înghețata de ciocolată cu lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Prăjitură cu lapte condensat
Ingrediente
1 conservă de lapte condensat/concentrat dulce (397g)
150 g de făină
4 ouă
80 g de unt topit și răcit
aromă naturală de vanilie
2-3 linguri de migdale feliate (facultativ)
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 170 °C. Bateți ouăle bine până-și dublează volumul. Adăugați laptele concentrat și amestecați. Încorporați făina treptat, vanilia și la urmă untul topit și răcit amestecând. Turnați în forma unsă (24 cm). Presărați deasupra migdalele feliate. Dați la cuptor timp de 35- 40 minute. Se poate servi cu căpșuni sau caramel ca-n Angola.
Cremă de caramel cu lapte condensat
Ingrediente
1 conservă -397 grame – de lapte condensat îndulcit
Mod de preparare
Pentru crema de caramel, se folosește o conservă de lapte condensat îndulcit (obligatoriu îndulcit, conținutul de zahăr să fie specificat pe etichetă): conserva întreagă, nedeschisă, se pune într-o oală destul de adâncă și se acoperă cu apă rece, să depășească înălțimea conservei de 3-4 degete. Se pune pe foc și, din momentul în care începe să fiarbă, se reduce focul la mediu-mic, se acoperă cu un capac și se socotesc 3 ore. Se lasă să se răcească și, în momentul în care se deschide, în interiorul conservei vom găsi dulce de leche (dulceață de lapte), crema caramel vâscoasă și bine închegată, cu gust superb.