5 rețete simple de sirop de căpșune natural
Publicat pe 12.05.2021 la 20:54 Actualizat pe 12.05.2021 la 20:54
Siropurile sunt o alternativă mult mai bună și mult mai sănătoasă pentru a ne potoli pofta de alimentele nesănătoase pe care le găsim în comerț. Siropul de căpșune poate fi preparat în mai multe feluri, după gustul și nevoia fiecărui consumator. Iată care sunt variantele:
- Rețete simple de sirop de căpșune
- 5 moduri în care poți prepara siropul de căpșune
Sirop de căpșune fără conservanți
Siropul de căpșune fără conservanți este ușor de preparat, se menține o perioadă lungă și poate fi folosit în numeroase feluri. Îl putem consuma cu apă minerală sau să îl folosim ca topping pentru clătite, de exemplu.
Ingrediente
-un kg de căpșune
-un kg de zahăr
-zeamă de la o lămâie
Mod de preparare
Căpșunele alese trebuie să fie foarte coapte, se îndepărtează codița și se spală bine, apoi peste acestea se adaugă zahărul. Căpșunele trebuie sfărâmate cu un blender vertical până se ajunge la o textură de pastă, apoi se lasă peste noapte pentru a se scurge siropul. Umătoarea zi se adaugă zeama de lămâie și se pune pe foc. După ce se creează spuma, se înlătură și se lasă să dea în clocot timp de 10 minute. Rezultatul se toarnă fierbinte în sticle, se capsează și se sterilizează, 30 de minute din momentul în care apa a dat în clocot.
Rețetă de sirop de căpșune fiert
Siropul de căpșune fiert, este tot la fel de durabil și poate fi folosit pentru a fi adăugat la mai multe alimente. Poate fi folosit pentru prepararea prăjiturilor.
Ingrediente
-un kg de căpșune
-un kg de zahăr
-zeamă de la o lămâie
-opțional, pentru un plus de gust se poate adăga un vârf de păstaie de vanilie
Mod de preparare
Căpșunele trebuie să fie foarte coapte. Se înlătură codița și se spală bine. Se folosește blenderul vertical până se ajunge la textura de pastă. Se adaugă apă împreună cu zahărul, zeama de lămâie și vanilia, iar apoi se pun la fiert.
Sirop de căpșune cu miere
Siropul de căpșune cu miere este diferit față de siropurile tradiționale cu zahăr. Deoarece acesta are un termen de valabilitate mai scurt, el trebuie consumat în maxim o lună de zile de la preparare.
Ingrediente
-un kilogram de căpșune
-un kilogram de miere
-o lămâie
-un vârf de baton de vanilie
Mod de preparare
Se aleg căpșunele cele mai coapte, se îndepărtează codița și se spală bine. Acestea se pun într-un borcan de sticlă. Se taie lămâia și se adaugă peste căpșuni, apoi se pune vanilia și se toarnă mierea de albine. Dupa toate acestea, borcanul trebuie închis și se lasă în bucătărie la temperatura camerei. Se agită borcanul în fiecare zi, iar siropul este gata când mierea s-a topit de tot.
Rețetă de sirop de căpșune crud sau la rece
Siropul de căpșune crud sau la rece este foarte bun pentru organism. Acesta se păstrează pentru o perioadă de 2-3 ani în sticle, la rece, iar înainte de a fi consumat se diluează cu apă.
Ingrediente
-un kg capsuni
-zeamă de la o jumătate de lămâie
-700 ml de apă rece
-2,250 kg zahăr
Mod de preparare
Căpșunele se vor curăța de codițe și se vor spăla bine. Acestea trebuie sfărâmate cu un blender vertical până se ajunge la o textură de pastă. Rezultatul se pune într-un bol mare și se amestecă cu 700 ml de apă și cu zeama de la o jumătate de lămâie. Vasul se va acoperi cu un tifon curat și se va lăsa la temperatura camerei timp de 24 de ore. Umătoarea zi se amestecă din nou conținutul și se strecoară printr-o sită. După filtrare, se cântărește conținutul, deoarece la fiecare kg de produs se adaugă cate 1,5 kg de zahăr, iar apoi se amestecă bine.
Sirop de căpșune cu mentă
Siropul de căpșune cu mentă este un deliciu pentru zilele calde de vară. Astfel că se poate consuma ori de câte ori simțiti nevoia să vă revigorați.
Ingrediente
-un kg de căpșun
-un kg de zahăr
-o lămâie
-mentă proaspătă
Mod de preparare
Se curăță și se spală căpșunele. Acestea se pun într-o cratiță de inox cu fund dublu, iar apoi peste ele se presară un kg de zahăr. Se țin timp de 3-4 ore pentru a-și lăsa zeamă, iar apoi se vor pune la fiert 10 minute, apoi se stoarce zeama de la o lămâie și se adaugă câteva fire de mentă și rezultatul se amestecă.