Ardei copți umpluți cu brânză feta. Rețeta care te va duce cu gândul la Grecia
Publicat pe 03.04.2022 la 14:44 Actualizat pe 03.04.2022 la 14:44
Rețeta de ardei copți umpluți cu brânză feta te va duce cu gândul la minunata Grecia. Este un preparat de vară, simplu și gustos. Se face foarte repede și se termină imediat. Este atât de bun încât te lingi pe degete.
- Ardeii copți umpluți cu brânză feta este un preparat grecesc
- Se prepară simplu și rapid
Ardeii copți umpluți cu brânză feta conțin și alte tipuri de brânză decât cea menționată în denumire. Folosirea a mai multe tipuri de brânză este esențială pentru un gust intens și specific Greciei. Această rețetă este pur și simplu delicioasă și se prepară numaidecât. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
4 buc ardei kapia de mărime medie-mare
200 g brânză feta
100 g brânză de vaci
50 g parmezan ras fin
2 căței usturoi pisați
1 ceapa roșie mică
piper proaspăt măcinat
1 linguriță oregano uscat
Mod de preparare
Se taie capacul ardeilor fără a fi aruncat. Se curăță ușor ardeiul în interior, cu grijă să nu se rupă. Toate felurile de brânză se mixează alături de oregano, puțin piper, usturoiul pisat și ceapa. Se mixează bine până când se omogenizează totul.
Acum că pasta este gata, se umple ardeii și se acoperă cu capacul. Se așază într-un vas special pentru cuptor, apoi se pune ulei de măsline cât să fie fundul vasului acoperit de ulei. Se acoperă cu folie de staniol. Ardeii se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade primele 15 minute, apoi se scoate folia și se mai lasă până se înmoaie.
Această rețetă este perfectă pentru o seară cu musafiri sau doar pentru pofta personală. Se pot consuma în orice moment al zilei, fiind destul de slabi calorici.