Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Publicat pe 30.03.2022 la 11:45 Actualizat pe 30.03.2022 la 11:45
Suntem în postul Paștelui, iar asta înseamnă că cei care postesc sunt în căutare de diverse rețete. Dacă ai rămas în pană de idei și vrei să gătești ceva gustos, sănătos și de post, ardeii umpluți de post sunt alegerea perfectă. Aceasta este o rețetă pe care o prepară măicuțele de la Mănăstirea Prislop și este absolut delicioasă.
- Rețeta de ardei umpluți făcută de măicuțele de la Mănăstirea Prislop
- Care este secretul acestei rețete gustoase
Ardeii umpluți se pot prepara cu carne sau cu orez. Este o rețetă simplă și gustoasă care se prepară numaidecât. Chiar dacă se poate prepara în două variante, astăzi v-o prezint pe cea de post, ținând cont că ne aflăm în postul mare al Paștelui. Aceasta este o rețetă preparată de măicuțele de la Mănăstirea Prislop. Iată care este secretul și ingredientele pentru ardeii umpluți de post.
Ingrediente
7 ardei graşi
1 ardei
2 morcovi
2 cepe
150 g orez
3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare
50 ml ulei
1 lingură de făină
1 linguriţă de vegeta
pătrunjel
Mod de preparare
Ardeii trebuie spălați și curățați de semințe și cotor. Acum se toacă fâșii ceapa și ardeiul, iar morcovii se dau pe răzătoare.
Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se înăbușe legumele, se adaugă orezul, pulpa de roșii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust.
Se umplu ardeii și se așază într-o cratiță mai înaltă. Se pune apă cală și câteva rondele de roșii deasupra fiecărui ardei pentru a nu permite umpluturii să iasă. Se adaugă după gust vegeta în apă și se lasă la foc mic.
Spre final se dizolvă o lingură de făină în apă și se adaugă în sos. Ardeii sunt gata când zeama a scăzut. Se adaugă verdeață tocată mărunt. Sunt gata de servit. Poftă bună!