Castraveți murați ca în Bucovina. Rețeta pe care trebuie să o încerci
Publicat pe 17.08.2022 la 12:36 Actualizat pe 17.08.2022 la 12:37
Toate gospodinele pregătesc în această perioadă bunătățile din cămara pentru iarnă. Îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva diferi anul acesta? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de castraveți murați ca în Bucovina. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Cum se pregătesc castraveții murați ca în Bucovina
- O rețetă simplă și delicioasă
Orice gospodină vrea să pregătească pentru cei dragi cele mai bune murături pentru iarnă. Îți dorești ceva mai diferit anul acesta? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă de castraveți murați ca în Bucovina. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Rețetă de castraveți murați ca în Bucovina
Ingrediente
- două kg castraveți mici
- 1,5 l apă
- 30 g sare neiodata
- 4-5 căței de usturoi decojiti
- 100 g hrean
- 3 fire de cimbru uscat
- 3 fire de mărar uscat
- un ardei iute
- un morcov tăiat
- o lingură de oțet alimentar
Modul de preparare
Pentru început, alegem castraveții cât mai tari și drepți, după care în spălăm în trei ape reci. Îi scurgem și îi punem în boluri. Sălăm bine și borcanele. Curățăm hreanul și îl despicăm în două fâșii, de preferat lungi. Sălăm ardeii iuți.
Așezăm pe fundul borcanului o corroniță de tijie de mărar, două fâșii de hrean și cimbru. Deasupra acestora așezăm castraveții, în picioare, cât mai bine îndesați, iar e primul strat punem câteva bucățele de usturoi și ardei iute.
Continuăm cu cel de al doilea strat și facem același proces de mai sus. Peste castraveți așezăm ultimele fășii de grean, cimbru uscat și firele de mărar. Pentru saramură punem la fiecare litru de apă câte o lingură de sare, în jur de 20 g. Fierbem apa alături de sare într-o oală și o lăsăm să clocotească 5 minute. După ce am închis aragazul mai așteptăm 10 minute. Turnăm saramura în borcan, peste castraveți până îi acoperim, îi sigilăm, iar apoi îi poți pune la păstrat.
Citește și: De ce se înmoaie castraveții murați. Greșeala pe care nu o vei mai face