Ce nu trebuie să faci niciodată când pui gogonele la murat. Aceasta este cauza pentru care se înmoaie
Publicat pe 23.08.2022 la 21:27 Actualizat pe 23.08.2022 la 22:35
Cum vara este pe final, toate gospodinele se pregătesc să pună gogonele la murat. Acestea fiind unele dintre cele mai consumate legume, pe timp de iarnă.
- Ce nu trebuie să faci niciodată când pui gogonele la murat
- De ce se înmoaie
Toamna se apropie cu pași rapizi, așa că, gospodinele au început pregătirile pentru iarnă. De pe rafturile din cămară nu trebuie să lipsească gogonelele. Acestea sunt unele dintre cele mai consumate legume, în sezonul rece. Ele pot fi servite sub formă de garnitură sau pot fi folosite în prepararea altor tipuri de mâncare.
Ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat
Fiecare gospodină are câte o rețeta diferită în ceea ce privește pregătirea murăturilor pentru iarnă. Însă, toate urmăresc un singur scop: obținerea unor legume crocante, ferme și gustoase.
Foarte importantă este natură legumelor alese pentru pus la murat. Dacă vom alege legume mari, moi sau lovite, vom avea parte de același rezultat iarnă. Cu atât mai mult, legumele care prezintă lovituri se pot strică foarte ușor peste iarnă.
Însă, dacă vrem să ne bucurăm de gogonele murate delicioase, trebuie să alegem câteva exemplare mici, nu foarte mari. Astfel, puse la murat, coajă gogonelelor va deveni perfect crocantă.
Cum se pun la murat gogonelele
Gogonelele trebuie puse la murat imediat după ce sunt culese, în stare proaspătă. Dacă acest lucru nu este posibil, este recomandat să le ținem la rece până când putem pregăti borcanele, saramură și celelalte ingrediente pentru a pune legumele la murat.
Gogonelele pot ținute la frigider, într-un vas cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a-și menține textura tare. Trecând peste aspectul legat de textura și starea legumelor, este important de precizat că atunci când sunt puse în borcane, gogonelele trebuie să fie înghesuite. Niciodată legumele nu trebuie să plutească în borcan, nici după ce se adaugă saramură.
Pentru a obține cele mai bune gogonele murate, aveți nevoie să adăugați în borcan, printre gogonele, tije de hrean, boabe de piper, sare neiodată, boabe de muștar, căței de usturoi, mărar uscat. Puteți să adăugați și alte ingrediente, în funcție de preferințe.