Ce să faci ca icrele să reziste un timp îndelungat, la frigider. Secretul bucătarilor renumiți
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 19.07.2023 la 10:57
Actualizat pe 19.07.2023 la 11:32
Icrele se consumă în mod frecvent de către români, iar gustul este unul delicios. Ele se pot găsi pe rafturile magazinelor alimentare sau se pot prepara acasă, iar aici există un secret al marilor bucătari pentru a le face să reziste un timp îndelungat la frigider
- Ce să faci ca icrele să reziste un timp îndelungat, la frigider
- Secretul bucătarilor renumiți
Icrele sunt un preparat delicios și plin de nutrienți. Se consuma ca și gustare, mai ales că nu are multe calorii, dar și ca aperitiv la o masă mai specială. Dacă alegi să le prepari acasă, trebuie să respecți un singur lucru pentru a rezista mai mult timp la frigider.
Ce să faci ca icrele să reziste la frigider
Deși se găsesc pe rafturile magazinelor, multe gospodine preferă să le prepare singure, astfel că vor fi mai delicioase și bune de servit după ce sunt gata.
Când le pregătim acasă, termenul de valabilitate nu va fi la fel de lung ca la icrele pe care le cumpărăm din magazinele alimentare, însă, există un secret la care apelează cei mai cunoscuți bucătari pentru a le face să reziste cât mai mult timp. Pentru ca icrele să reziste mai mult timp și să prelungești timpul în care pot fi consumate este nevoie ca ele să fie curățate cu atenție.
Icrele sunt acoperite de o pieliță fină unde se găsesc mici vase de sânge și ea trebuie să fie curățată perfect pentru ca preparatul să reziste o perioadă îndelungată la frigider. Altfel, gustul lor se va duce în câteva zile și nu mai pot fi consumate.
După ce le-ai curățat foarte bine, se pun la scurs într-o sită timp de câteva ore, apoi se amestecă cu puțină sare.
Cum se prepară icrele
Dacă vrei să prepari icre în casă, trebuie să respecți pașii menționați anterior și vei observa că își vor schimba culoarea, după ce sunt frecate cu sare.
Se pun într-un borcan, până îl vei umple și deasupra se toarnă un deget de ulei. În acest fel, vei preveni apariția mucegaiului. Dacă le pregătești așa, ele se pot păstra la frigider câteva săptămâni. Se pot refrigera pentru o lună sau două și vor rezista dacă au fost pregătite în mod corespunzător.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de salată de icre cu ceapă și griș. Un preparat delicios pentru întreaga familie