Ce sa gătești cu leurdă. 4 rețete de primăvară
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 24.03.2021 la 23:35
Actualizat pe 25.03.2021 la 00:59
Vreți să încercați câteva preparate noi și fresh de primăvară, dar să fie și sănătoase, și nu vă vine nimic în minte? Ei bine, ați nimerit exact unde trebuia! Noi vă vom prezenta în continuare patru rețete simple cu leurdă prin care puteți obține mâncăruri savuroase! Supa cremă și salatele se numără printre ele!
- Rețete delicioase cu leurdă.
- Cum să gătești 4 preparate savuroase în doar câteva minute.
În primă fază, vă vom oferi informații folositoare despre cum puteți utiliza leurda în stare crudă pentru a obține două preparate delicioase, de te vei linge pe degete! Acesta sunt ciorba de leurdă și salata cu leurdă.
Rețete cu leurda crudă
Ciorba de leurdă
Ingrediente
Pentru ciorba de leurdă aveți nevoie de 400 de grame de leurdă, 300 de ml de iaurt sau lapte bătut, mărar verde, ulei și un ou.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să spălați bine leurda și să rupeți frunzele în două. Puneți o cratiță pe foc în care adăugați ulei, apoi spargeți un ou și învârtiți compoziția cu o lingură de lemn. Când observați că se întărește, puțin cantitatea de apă necesară ciorbei, iar apoi adăugați leurda și câteva condimente care sunt pe placul dumnevoastră. La final trebuie să puneți mărarul verde bine tocat, iar după ce stingeți focul, puneți și iaurtul.
Salată cu leurdă
Ingrediente
Rețeta de salată cu leurdă are nevoie de cele mai puține ingrediente. Vă trebuie doar niște leurdă proaspătă, ceapă verde, ulei, ridichi și oțet balsamic.
Mod de preparare
De asemenea, salata cu leurdă este un preparat care se realizează foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să spălați bine leurda și celelalte legume, să le tăiați, să le amestecați, iar apoi să adăugați în „ploaie” uleiul și otețul.
Rețete de post cu leurdă
Salată de leurdă cu fasole roșie și porumb
Ingrediente
Pentru salata de leurdă cu fasole roșie și porumb vă trebuie o mână de frunze de leurdă, 2 linguri boabe de fasole roșie, 2 fire de ceapă verde, 2 linguri de boabe de porumb din conservă, 2 ridichi, 1 linguri de ulei, sare și oțet de mere cu miere după gust.
Mod de preparare
Mai întâi spălați bine leurda, scurgeți-o de apă și puneți frunzele într-un bol. Adăugați apoi boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ridichile feliate și ceapa verde. La final presărați sarea și adăugați uleiul și oțetul după gust.
Supă cremă de leurdă
Ingrediente
Pentru această rețetă trebuie să aveți la îndemână o ceapă, 2 legături de leurdă, 1 morcov, 1 tijă de țelină, 2 cartofi, 1 l supă de legume, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lămâie înghețată, sare și o cutie cu lapte de cocos.
Mod de preparare
Puneți într-un vas uleiul la încins, apoi adăugați legumele, după ce le spălați și curățați, alături de leurdă. Adăugați la scurt timp supa de legume și lăsați la fiert, cu capac, timp de circa 40 de minute. Strecurați după legumele și pasațile cu ajutorul unui blender. Peste compoziție turnați laptele de cocos și puneți din nou totul pe aragaz, la foc mediu. Adăugați la final și condimentele. O puteți servi cu lămâie înghețată rasă pe deasupra.
Ce efecte are leurda asupra organismului
Leurda are numeroase beneficii pentru organism. Ca efecte, aceasta poate elimina efectele nocive ale nicotinei, mai exact ale fumatului. Totodată, aceasta poate trata afecțiune cardiovasculare, ajutând la eliminare substanțelor toxice din sânge. Aceasta reduce și hipertensiunea arterială și poate preveni accidentele vasculare
Ce contraindicații are leurda
Leurda are și câteva contraindicații. Nu este recomandat să mâncați leurdă înainte și după realizarea unei intervenții chirurgicale pentru că aceasta subțiază sângele și acesta se coagulează mai greu. În privința copiilor și femeilor gravide, aceștia nu ar trebuie să o consume în cantități mari.