Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu când călești ceapa. Efectele sunt impresionante
Publicat pe 08.03.2022 la 14:43 Actualizat pe 08.03.2022 la 14:43
Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebunințări, în diferite domenii, mai ales când vine vorba de bucătărie și mâncare. Ei bine, cu siguranță nu știai ce beneficii are dacă-l pui în tigaie în timp ce călești ceapa! Rezultatul este unul de-a dreptul impresionant și util oricărei gospodine!
- Bicarbonat de sodiu, în bucătărie!
- Ce se întâmplă dacă călești ceapa cu bicarbonat de sodiu
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu când călești ceapa. Efectele sunt impresionante
Bicarbonatul de sodiu este un produs minune, care îți sare întotdeauna în ajutor, indiferent de care domeniu vorbim. Ei bine însă, te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui o linguriță de bicarbonat de sodiu atunci când prăjești ceapa? Cu siguranță nu, astfel că noi venim cu o soluția extrem de benefică pentru tine.
Ești pe grabă și trebuie să faci mâncare? Ceapa se călește greu, iar tu vrei să termini preparatul culinar în timp util? Trebuie doar să adaugi un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu la jumatatea de kilogram de ceapă.
Prin acest pas, vei grăbi procesul de prăjire și caramelizare a cepei, iar gustul va fi unul delicios, asta deoarece bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei și, astfel, accelerează procesul de gătire a legumei.
Bicarbonatul de sodiu, numeroase beneficii
Cu siguranță te-am covins că mereu este bine să ai cel puțin un plic de bicarbonat de sodiu în casă. Nu doar că este un ingredient foarte bun când vine vorba de mâncare și prăjituri, ci are și numeroase alte beneficii în diferite domenii.
De exemplu, este un bun aliat al gospodinelor în procesul de curățenie în casă, chiar și în mașină. Mai mult decât atât, este folosit și în domeniul de beauty, fiind un bun stimulator al creșterii părului, cât și un remediu împotriva acneei.
CITEȘTE ȘI: Cum se tratează conjunctivita acasă cu bicarbonat de sodiu. Cel mai util remediu naturist