Ce trebuie să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt, de fapt. Acesta este secretul marilor bucătari
Publicat pe 13.07.2023 la 08:59 Actualizat pe 13.07.2023 la 08:59
Ardeii capia se numără printre legumele consumate în această perioadă de majoritatea românilor. Ei bine, aceste legume sunt aromate, ușor de preparat și pot fi savurate în aproape orice perioadă a anului, fiind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Ei bine, în cazul în care vrei să te bucuri de rezultate ca la carte, există un truc pe care ar fi bine să îl aplici de fiecare dată. Ce trebuie să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt.
- Ce trebuie să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt
- Secretul gospodinelor pricepute, aşa vor avea un gust special
Ardeiul capia este roșu la culoare și cu o formă alungită. aceste legume sunt extrem de benefice pentru sănătate.
Mai mult decât atât, se știe despre ardeiul capia că este o sursă valoroasă de nutrienți și aduce numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Și asta nu este tot. Este chiar recomandat să îl incluzi în alimentația ta pentru a profita de proprietățile sale benefice.
Ce trebuie să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt
Poate ți se pare complicat să gătești ardei copți, însă, trebuie să știi că nu este un preparat chiar atât de greu de preparat. Ei bine, există însă un truc secret pus în aplicare de fiecare dată de cele mai iscusite gospodine, ce garantează rezultate ca la carte.
În acest fel, înainte de a începe să prepari acest fel de mâncare, trebuie să ții mereu cont de faptul că, în timpul preparării, se va pierde o mare cantitate de apă din compoziția lor. Așadar, dintr-un kilogram de ardei cruzi vei mai rămâne, după coacere și curățare, doar cu în cinci sute de grame, mai exact jumătate din cantitatea inițială.
Trebuie să știi, însă, că pentru cele mai bune rezultate, calitatea ingredientelor este esențială. Trebuie să alegi întotodeauna ardeii cei mai cărnoși, cu pulpă cât mai groasă și care au o formă regulată.
Dacă îți dorești să încerci o metodă inedită de coacere, nu cea clasică plită pusă pe aragaz, îi poți prepara și în cuptor. În acest caz, pentru a le da o aromă deosebită, gospodinele folosesc un truc genial.
Pentru acest lucru tot ceea ce trebuie să faci este să ungi cu puțin ulei de măsline ardeii înainte de a-i pune la copt. Apoi, pentru a te asigura că nu pui o cantitate prea mare și că sunt unși în mod uniform, poți folosi o pensulă din silicon. La final, vei observa că sunt și mult mai ușor de decojit.
Salată de ardei copți
Pentru a prepara o rețetă de salată de ardei copți, trebuie să știi că, imediat după ce sunt gata, ei se curăță de coajă. Apoi, poți pune puțină sare pentru a-i decoji mai ușor. Totodată, trebuie să știi că ei se pot lăsă întregi sau se taie pentru salată.
Însă, multe dintre gospodine aleg să îi taie pentru a fi mai ușor de mâncat. Ca dressing, putem opta pentru 2-3 linguri de oțet și sare, după gust. Se adaugă și 1-2 căței de usturoi tăiat mărunt, apoi se consumă
CITEȘTE ȘI: Cea mai gustoasă rețetă de ardei copți la cuptor. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină