Ce trebuie să faci cu vişinele înainte de a le pune la fiert pentru dulceaţă. Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
Publicat pe 12.07.2023 la 07:33 Actualizat pe 12.07.2023 la 07:33
Este deja știut faptul că dulceața de vișine este unul dintre cele mai iubite deserturi. Ei bine, borcanele cu această delicatesă sunt nelipsite din cămara fiecărei gospodine, iar asta pentru că vara ele se ocupă de prepararea acestui desert de-a dreptul delicios. Pentru prepararea acestei rețete de dulceață nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar nici de prea mult timp pentru gatirea sa.
- Ce trebuie să faci cu vişinele înainte de a le pune la fiert pentru dulceaţă
- Acesta este secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
Fie că este de vișine, cireșe, fructe de pădure, caise, prune sau orice alt tip de fructe, dulceața este un desert apreciat în întreaga lume. Ei bine, este ușor de gătit și poate fi mănate atât dimineață, cât și în orice perioada a zilei.
Ce trebuie să faci cu vişinele înainte de a le pune la fiert pentru dulceaţă
Puține gospodine știu, însă, secretul acestui desert tradițional de dulceața de vișine constă în vinișinele care sunt adăugate în compoziția sa. În acest fel, fructele trebuie să fie unele coapte și aromate. Sfatul bucătarilor este să nu folosim vișine care sunt puțîn stricate în anumite părți, astfel riscăm să stricăm rețeta.
Ingrediente
- 2kg vișine;
- 1,2kg zahăr;
- zeama de la o lămâie;
- esență de lămâie;
- un pic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de dulceață de vișine trebuie să ai la îndemână toate ingrdientele menționate mai sus. Apoi, primul pas este spălarea și curățarea vișinelor, pe care după ce au fost curățate, se poate trece la eliminarea sâmburilor. Ei bine, pentru că procesul să nu dureze foarte mult, ne putem folosi de un băț de frigăruie sau de aparate speciale pentru a face acest lucru.
Mai apoi, imediat după ce vișinele au fost curățate se pun într-o cratiță largă, cu fund dublu și adaugă zahăr, aproximativ 700g la 1kg de fruct.
Astfel, după ce vișinele și-au lăsat suficient sirop astfel încât să se scalde în el, se adaugă zeama de lămâie, esența de lămâie, zahărul vanilat și răzuiește puțină coajă de lămâie. Acestea sunt ingredientele care vor da un gust special acestui desert tradițional.
Și, nu în ultimul rând, ultimul pas este cel în care se pune vasul cu vișine la foc mic sau potrivit. Se lasă aproximativ o oră, iar dulceața ar putea fi gata. Totodată, înainte de a o lua de pe foc fă testul picăturilor de dulceață, care constă în picurarea a câtorva picături din siropul preparatului pe o farfurie, iar dacă picăturile se coagulează și nu se înșiră, nu curg, atunci dulceața este gata.
CITEȘTE ȘI: Trei secrete pentru o dulceață de vișine delicioasă. Trucurile bunicilor