Cea mai bună rețetă de porumb fiert. Două secrete pentru cel mai gustos porumb fiert pe care l-ai mâncat
De Razvan Paltin.
Publicat pe 29.07.2021 la 12:23
Actualizat pe 29.07.2021 la 12:23
Cu siguranță în afară de mare, soare și înghețată, vara mai vine cu multe aspecte frumoase, iar unul dintre ele e porumbul fiert pe care mulți dintre noi îl adoră. Ei bine, avem două secrete pentru cea mai gustoasă rețetă pentru porumb fiert.
- Cum poți face cel mai gustos porumb fiert
- Rețetă simplă și rapidă
Vara vine cu multe aspecte plăcute în fiecare an, iar pe plan culinar avem o mulțime de rețele gustoase pe care le putem face în casă în aceast sezon. Ei bine, deliciul îl face și porumbul fiert care nu trebuie să lipsească de pe masă în această perioadă
Rețetă simplă de porumb fiert, care va cuceri pe oricine
Ingrediente
- Porumb
- Sare
- Unt
Mod de preparare
Mai întâi de toate porumbul se curăță de frunze și de mătase, iar pentru a se curăța cât mai ușor trebuie să tăiați capetele și imediat frunzele se vor desface.
Pe fundul oalei în care urmează să se fiarbă porumbul se vor pune câteva frunze, astfel încât porumbul să nu atingă fundul oalei. Știuleții se pun întregi sau rupți în două.
Deasupra se va pune o farfurie astfel încât să nu se ridice la suprafață și să fiarbă uniform. Se completează cu apă și se pun la fiert.
După jumătate de oră se verifică, se înțeapă cu o furculiță să se vadă dacă boabele sunt pătrunse, iar în acest caz se scoate imediat porumbul.
Acesta se mănânncă cu sare și se unge fiecare știulete cu puțin unt. Se acoperă cu un ștergar și se lasă 10 minute să se așeze aromele, apoi se poate mânca.
În cazul în care este post, atunci porumbul se poate mânca fără unt și poate fi stropt cu ulei de măsline.
Două secrete pentru cel mai bun fiert
Pentru a avea porumb fiert cât mai gustos vă prezentăm două trucuri.
Sarea pe porumb se pune imediat pe acesta după fierbere, însă nu se gustă în acel moment. Acest aspect ajută ca porumbul să fie cât mai aromatizat, iar boabele vor fi moi și porumbul dulce.
În funcție de preferințe, porumbul poate fi servit și cu alte condimente precup piper, paprika, vanilie, scorțișoară sau condimente pentru pizza.
Cum se alege porumbul perfect pentru fiert
Atunci când alegi porumb pentru fiert trebuie să fi foarte atent, astfel încât să-l iei pe cel mai bun.
Potrivit specialiștilor, cel mai bun porumb pentru fiert este porumbul tânăr, iar pentru a descoperi acest lucru se înțeapă o boabă cu unghia, iar dacă e moale și curge ”lapte”, atunci e bun de fiert.
Porumbul fiert îngrașă? Cate calorii are un porumb fiert
Porumbul fiert nu îngrașă, iar el poate fi consumat cu încredere, însă bineînțeles nu în cantități mari și nu în orice combinații.
Nu este bine să consumați în cantități mari sau în diverse combinații asta deoarece ar putea crea probleme digestive sau în combinație cu alte alimente ar putea avea multe calorii în funcție de acestea.
Porumbul fiert e bogat în fibre, iar dacă sunteți curioși de numărul de calorii pe care le conține, atunci trebuie să aflați că un porumb mic fiert are 96 de calorii, anul mediu are 111 calorii, iar unul de dimensiune mare poată să ajungă până la 127 de calorii.
Citește și: De ce e bine să mănânci porumb: Protejează inima, rinichii, ficatul şi sistemul nervos