Cea mai bună rețetă de socată. Este sezonul acestei băuturi delicioase
Publicat pe 09.06.2022 la 14:04 Actualizat pe 09.06.2022 la 14:04
Este vremea socului. Iar dacă natura ne-a oferit aceste flori minunate, trebuie să profităm din de ele cât este sezonul lor și să facem o băutură răcoritoare și delicioasă. Cea mai bună perioadă pentru prepararea socatei este mai-iunie, deoarece atunci înfloresc florile de soc. Iată cum se prepară această rețetă de socată ca la bunica.
- Rețeta de socată
- cum se prepară băutura verii
Socata este una dintre băuturile verii și este extrem de apreciată. Toată lumea o prepară în această perioadă caniculară și este o băutură extrem de aromată și gustoasă. Pentru o socată cât mai aromată, este bine ca florile să fie culese la începutul înfloririi lor. Dacă ele sunt culese prea târziu, florile devin amare, iar socata nu mai este la fel delicioasă. Vezi cum se prepară cea mai bună rețetă de socată.
Ingrediente
12-15 flori de soc
1 kg de zahăr
8 litri de apă rece
2-3 lămâi mari
un borcan de 10 litri (sau 2 borcane de 5 litri)
Mod de preparare
Florile de soc se pun pe fundul borcanului, după care se adaugă zahărul, sucul de lămâie și cojile de lămâie tăiate felii, se pune aproximativ 500 ml de apă călduță și se amestecă bine, până când se dizolvă zahărul. Se toarnă apă rece până umpleți borcanul. Se amestecă și se gustă, dacă nu este destul de dulce se mai adăugă zahăr și iarăși se amestecă până acesta se dizolvă. Se acoperă borcanul și se lasă la păstrat într-un loc însorit pentru 2 zile. Când a ajuns la nivelul de aciditate dorit se strecoară în sticle și se depozitează în frigider. Se servește în minicarafă sau în pahar long drink cu o felie de lămâie și cuburi de gheață, după preferință.