Chec cu căpșuni. Rețetă de sezon
Publicat pe 28.05.2022 la 10:59 Actualizat pe 28.05.2022 la 10:59
A venit vara, deci este vremea fructelor de sezon. Căpșuni sunt la mare căutare în această perioadă și se găsesc mai peste tot. Deci este bine să profităm de ele când sunt pe piață și să facem cât mai multe prăjituri cu ele. Există o gamă variată de rețete cu aceste fructe aromate, iar astăzi vom vedea cum se prepară checul cu căpșuni.
- Chec de căpșuni
- Rețetă simplă și gustoasă de vară
Căpșunile sunt fructe aromate, extrem de gustoase și la mare căutare în perioada verii. Prăjiturile de tot felul cu căpșuni sunt foarte bune și dă un gust aparte pe care îl poți simți doar vara. Iată cât de rapid și simplu se prepară rețeta de chec cu căpșuni.
Ingrediente
șase ouă
200 de grame de făină
200 de grame de zahăr
o lingură de cacao
un pliculeț de praf de copt
150 de mililitri de ulei
un praf de sare
o cană de căpșuni
Mod de preparare
Bate albușurile, până obții o spumă, și adaugă treptat sarea și zahărul. Când spuma capătă o textură fermă, adaugă gălbenușurile și praful de copt. Folosește o lingură pentru a amesteca și adaugă, apoi, uleiul și laptele. Adaugă făina și continuă să amesteci. Împarte compoziția în jumătăți și amestecă o lingură de cacao într-una din ele. Adaugă într-o tavă aluatul negru, apoi pe cel alb și amestecă lent. Ornează compoziția cu câteva căpșuni. Coace compoziția la cuptor timp de 30 de minute. Poftă bună!