Chec de post cu nuci. Rețeta pentru un desert savuros fără lactate sau ouă

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.03.2025 la 23:03
Actualizat pe 11.03.2025 la 23:03
Dacă ești în căutarea unui desert delicios, dar care respectă regimul de post, checul de post cu nuci este alegerea perfectă. Ușor de preparat și cu un gust incredibil, acest desert nu conține lactate sau ouă.

Chec de post cu nuci
Profimediaimages.ro
- Chec de post cu nuci
- Desertul savuros fără ingrediente de origine animală
Ușor de preparat și cu un gust incredibil, acest desert este ideal pentru aceia care vor să se bucure de un dulce savuros fără a folosi lactate sau ouă. Checul cu nuci este o combinație minunată de texturi și arome, cu un interior pufos și un strat crocant de nuci, perfect echilibrat.
Rețetă chec de post cu nuci
Ingrediente:
• 500 g făină
• 300 g zahăr
• 2 linguri praf de copt
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 1 fiolă esență de rom
• 10 linguri ulei de floarea soarelui
• 1 1/2 cană apă
• 1 cană nuci mărunțite
• Zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
- pune zahărul, uleiul, apa, praful de sare și esența de rom într-un bol mare. Amestecă bine ingredientele cu ajutorul unui mixer, până când vei obține o compoziție omogenă și zahărul începe să se dizolve.
- amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu într-un alt bol. Aceste ingrediente vor ajuta la creșterea și pufositatea checului, făcându-l mai aerat și mai ușor. Adaugă apoi treptat ingredientele uscate în bolul cu ingredientele lichide, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
- după ce aluatul a devenit omogen, adaugă nucile mărunțite.
- unge o formă de chec cu ulei și tapetează-o cu făină pentru a preveni lipirea aluatului. Asigură-te că forma este bine pregătită, pentru a putea scoate checul ușor după ce s-a copt.
- toarnă aluatul în forma pregătită și dă-l la cuptorul preîncălzit la 180°C. Lasă-l la copt timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când checul este bine rumenit și trece testul cu scobitoarea.
- După ce checul este copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească în forma de copt timp de 10-15 minute, apoi scoate-l din formă și lasă-l să se răcească complet pe un grătar. După ce s-a răcit, presară zahăr pudră pe deasupra.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă pentru burgeri din fasole. Acest preparat va fi un deliciu în perioada postului