Chiftele cu varză dulce. Rețetă simplă de post
Publicat pe 17.08.2022 la 23:08 Actualizat pe 17.08.2022 la 23:08
Chiftelele sunt un preparat foarte versatil. Ele pot fi preparate atât cu carne, dar și și cu tot felul de lume. Astăzi avem în meniu chiftele cu varză dulce. Este o rețetă simplă de post, care se prepară rapid și este de-a dreptul delicioasă.
- Chiftele cu varză dulce
- Ingrediente și mod de preparare
Chiftele cu vară dulce sunt un adevărat deliciu. Ele pot fi servite ca fel principal atunci când ai musafiri la masă, iar aprecierile nu vor întârzia să apară. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar timpul petrecut în bucătărie nu este de durată. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă delicioasă.
Ingrediente
500 g varză
500 g cartofi
150 g morcov
2 linguri de pesmet
1 ceapă mare
1 lingură de mărar proaspăt
Sare
Piper
2-3 linguri de făină
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se încearcă cu o furculiță dacă au fiert, se scurg de apă și se pasează. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în 2 linguri ulei. După ce s-au mai răcit cartofii, se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărunt și pesmet. Se condimentează cu sare și piper. Se fac chifteluțe, se dau prin puțină făină și se prăjesc în ulei încins. Se prăjesc bine pe ambele părți, se scot pe un prosop de hârtie să eliminăm uleiul în exces. Se servesc cu usturoi, smântână sau cu orice altceva doriți. Poftă bună!