Chips-uri din cartofi. Rețeta simplă pentru acasă, adorată de toți copiii
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 18.04.2022 la 22:27
Actualizat pe 18.04.2022 la 22:27
Indiferent dacă le gătiți în cuptor, în friteuza sau în cuptorul cu microunde, chipsurile de casă sunt o alternativă rapidă și sănătoasă la versiunile cumpărate din magazin. Iată o rețetă rapidă, care cu siguranță va fi pe placul tuturor membrilor din familia ta! Chipsurile coapte pot face parte dintr-o dietă sănătoasă.
- Chipsurile coapte la cuptor făcute acasă
- Gustarea perfectă pentru întreaga familie
- Cum să le prepari
Este ușor să-ți faci propriile chipsuri de cartofi copți de casă. Simplu și eficient, ai imediat o gustare pentru întreaga familie.
Chipsurile coapte la cuptor făcute acasă pot fi gătite cu o cantitate mică de grăsime, cum ar fi o lingură sau două de ulei de măsline extravirgin.
Rețeta simplă pentru acasă, adorată de toți copiii
Gătirea chipsurilor în seu de vită (grăsime de vită topită) oferă o aromă și o culoare mai spectaculoase.
Ingrediente
- - 3 cartofi albi sau roșii, curățați de coajă
- - 50 ml oțet
- - ulei pentru prăjit
- - sare
Mod de preparare:
Se taie cartofii, în felii extrem de subțiri, cu o răzătoare sau cu un feliator. Se pun într-un castron, se adaugă oțetul și se acoperă cu apă rece. Se lasă în castron cel puțin o oră sau peste noapte.
Se pune ulei într-o tigaie și se încinge la temperatura de 180 de grade Celsius. Se scot cartofii din oțet și se șterg foarte bine cu prosoape de bucătărie. Se prăjesc într-o baie de ulei timp de câteva minute, până când se rumenesc.
Scăpați de surplusul de ulei și când se răcesc pot fi servite. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pască cu orez. Un preparat perfect pentru o masă de Paște