Ciuperci umplute cu brânză de caju și sfeclă roșie. O rețetă perfectă pentru mesele festive
Publicat pe 11.08.2022 la 16:01 Actualizat pe 11.08.2022 la 16:01
Ciupercile umplute cu brânză de caju și sfeclă roșie sunt un aperitiv perfect pentru mesele festive care ai invitați care mai de care pretențioși. Aceasta este o rețetă raw vegană cu care nu ai cum să dai niciodată greș. Se prepară foarte simplu, dar trebuie să ai răbdare.
- Ciuperci umplute cu brânză de caju și sfeclă roșie
- Un aperitiv cu totul special
Această rețetă de ciuperci umplute este una de-a dreptul delicioasă, dar și specială. Cu siguranță invitații tăi nu au mai gustat un așa preparat, deci îi vei da pe spate imediat. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un asemenea preparat delicios.
Ingrediente
6 ciuperci champignon mari
Pentru brânza de caju
80 g caju hidratat
10 g ceapă verde
Mărar
10 ml suc de lămâie
20 ml apă
Sare
Pentru umplutura de sfeclă roșie
30 g sfeclă roșie
30 g morcovi
10 g ceapă roșie
10 ml suc de lămâie
15 ml sos soia
15 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Pregătire anterioară: nucile de caju se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat peste noapte. Înainte de a fi folosite se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte. Se spală și se curăță ciupercile de coaja exterioară. Se prepară brânza de caju. Se blenduiește caju-ul cu apă, sucul de lămâie și sarea până ce devine o pastă cremoasă. Se toacă mărunt ceapa verde și mărarul. Crema de brânză se transferă într-un bol și se amestecă cu verdeață tocată. Umplem ciupercile cu crema de brânză. Se prepară umplutura de sfeclă roșie. Sfecla roșie, morcovii și ceapa se dau pe răzătoare. Se omogenizează sucul de lămâie, sosul de soia și uleiul de măsline și se adaugă peste legumele rase. Se lasă la macerat în frigider 20 min. Se scurg și apoi umplem ciupercile cu sfecla, morcovii și ceapa. Se așază frumos pe farfurie și se servesc alături de cei dragi. Poftă bună!