Conopidă gratinată cu mozzarella după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat gătit perfect

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 31.03.2025 la 11:31
Actualizat pe 31.03.2025 la 11:31
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată caldă cu cartofi, un fel principal, conopidă gratinată cu mozzarella şi un desert, fructe cu ciocolată albă şi neagră.
- Conopidă gratinată cu mozzarella după rețeta lui Chef Horia Manea
- Secretul pentru un preparat gătit perfect
Salată caldă cu cartofi
Ardei roşu
Cartofi
Usturoi
Vinete
Ceapă roşie
Măsline verzi
Măsline kalamata
Pătrunjel
Brânză feta
Busuioc uscat
Oregano uscat
Sare
Piper
Ulei de măsline
Muştar
Miere
Zeamă lămâie
Ardeiul gras, cartofii şi vânăta se asezonează cu ulei de măsline, usturoi, sare şi piper. Se lasă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200 de grade.
Dressingul pentru salată se pregăteşte amestecând într-un chopper zeamă de lămâie, ulei de măsline, miere, muştar, usturoi, piper şi sare. Se amestecă salata: cartofii, legumele, ceapa, brânza feta, măslinele şi sosul.
Conopidă gratinată cu mozzarella
Conopidă
Mozzarella
Lapte
Făină
Pesmet
Unt
Boia dulce
Usturoi pudră
Sare
Piper
Brânză Cheddar
Conopida se lasă la fiert pentru 5 minute. Se pregăteşte sosul, amestecând la foc mic untul, făina şi laptele, până se îngroaşă. Se adaugă caşcavalul, brânza Cheddar, şi se condimentează cu pudră de usturoi şi boia dulce. Sosul se toarnă peste bucăţile de conopidă şi se presară pesmet. Se lasă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Fructe cu ciocolată albă şi neagră
Zmeură
Căpşuni
Afine
Ciocolată neagră şi albă
Într-o tabletă de silicon se adaugă un strat de fructe (zmeură, afine, căpşuni) şi se toarnă ciocolata topită. Se lasă la congelator pentru 15 minute.