Cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodină
Publicat pe 02.06.2022 la 23:06 Actualizat pe 02.06.2022 la 23:06
Cornulețele cu iaurt în aluat și gem de căpșuni este un preparat care ne aduce aminte gustul copilăriei. De cele mai multe ori, acesta era pregătit de către bunica care punea extrem de multă dragoste în ele. Ei bine, a venit momentul să ne aducem aminte de acele momente speciale și să le retrăim. Vezi cum se prepară această rețetă.
- Cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni
- Rețeta copilăriei
Cornulețele făcut în casă sunt un desert clasic copilăriei noastre. Nu există persoană să nu fi mâncat acest desert minunat în copilărie. Aluatul acestor cornulețe este extrem de fraged datorită iaurtului din compoziția lui. Gemul de căpșune îi dă o savoare apare mai ales dacă preparat în casă. Iată cum se prepară această rețetă care ne aduce aminte de gustul copilăriei.
Ingrediente
1 ou
un praf sare
200 gr unt cu 82% grăsime
200 gr iaurt cremos
10 gr praf de copt
550-600 gr făină
2 ml esență de vanilie
1 lingură de oțet
275 gr gem de căpșuni
zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Începem prin a cerne făina împreună cu praful de copt și sarea într-un bol încăpător. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo untul moale, oul, oțetul, iaurtul, esența. Începem să frământăm aluatul amestecând ingredientele de la centru și adăugând în amestec făina de pe margini. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute. Apoi, împărțim aluatul în 5-6 părți. Întindem fiecare parte de aluat în foi circulare, subțiri de 2-3 mm, pe care le decupăm în forme triunghiulare. Așezăm câte o linguriță de gem la baza triunghiurilor și le rulăm de la bază către vârf. Așezăm minunatele cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni în tăvile tapetate cu hârtie, la mici distanțe unele față de altele. Introducem tăvile în cuptor și coacem cornulețele la 175 de grade pentru 15-20 de minute. Se coc uniform și rapid dacă folosim și funcția de ventilație, mai ales dacă introducem două tăvi în același timp în cuptor. Decorăm cornulețele cu zahăr pudră cât sunt fierbinți. Poftă bună!