Covrigi cu cașcaval făcuți în casă. Rețeta de care nu te vei mai dezlipi
Publicat pe 12.06.2022 la 20:33 Actualizat pe 12.06.2022 la 20:33
Pentru mulți, covrigii constituie o gustare consistentă și delicioasă, însă pentru alții nu sunt altceva decât niște bombe calorice. Trebuie să știi dacă îi consumi rar, ci nu zi de zi, nu îți pune deloc în pericol silueta. Cea mai bună variantă este să consumăm covrigi făcuți chiar în casă, ei fiind mult mai sănătoși și îi puteam adapta la propriul gust. Astăzi vă prezint rețeta de covrigi cu cașcaval făcuți în casă. Sunt extrem de delicioși și se fac rapid. Iată cum se prepară.
- Rețetă de covrigi cu cașcaval
- Gustarea preferată de toți
Cu toții poftim din când în când la covrigi, iar atunci când îi consumăm este bine ca ei să fie făcuți în casă chiar de noi. Sunt mult mai sănătoși și îi putem adapta la propriile preferințe. Această rețetă este extrem de simplu de făcut, iar aluatul nu necesită creștere. Vezi cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
300 g brânză de vaci
100 g cașcaval (sau mozzarella ori cheddar)
200 g făină + extra (pentru masa de lucru)
2 ouă + 1 (pentru uns)
1 linguriță de praf de copt
Semințe de susan
Sare
Mod de preparare
Într-un castron, amestecați brânza de vaci cu făina și praful de copt, ouăle, un praf de sare și cașcavalul ras. Puneți aluatul pe masa presărată cu puțină făină, modelați suluri potrivit de subțiri și le tăiați în bucăți de 20-25 de cm. Formați covrigii, noi am ales cea mai simplă formă – rotundă, și îi așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt. Îi ungeți cu ou bătut și presărați semințe de susan. Sau mac ori chimen sau chiar cașcaval ras. Se coc la 180 de grade, 30-35 de minute, până devin aurii. Poftă bună!