Cum alegi cartofii pentru prăjit. Folosește aceste trucuri pentru cartofi pai perfecți
Publicat pe 05.12.2022 la 12:19 Actualizat pe 05.12.2022 la 12:30
Dacă te-ai întrebat vreodată ce fel de cartofi să folosești pentru prăjit, noi îți prezentăm ce soi este benefic pentru prepararea felului de mâncare. Ca să ai niște cartofi delicioși și perfecți, ai nevoie de aceste trucuri. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Cum să faci cartofi prăjiți crocanți
- Iată cele mai utile trucuri!
Cu siguranță ai observat că unii cartofi sunt mai delicioși atunci când îi prăjești, însă nu ai aflat încă secretul? Noi îți prezentăm trucul care te va ajuta să pregătești cei mai gustoși cartofi pai prăjiți.
Care sunt cei mai buni cartofi pentru prăjit
Dacă îți plac cartofii prăjiți atunci trebuie să știți ce alegere să faci. Dacă îi vrei crocanți atunci soiul trebuie să fie cu coajă roșie, iar dacă preferi cartofi prăjiți și tăiați mai gros, dar moi, atunci soiul cu coaja albă este perfect.
Două trucuri pentru cei mai gustosi cartofi pai
Pentru a pregăti cei mai gustoși cartofi pai trebuie să îi lași minim o oră în apă rece la înmuiat, asta pentru a elimina o parte din amidon. Cu cât rămâne mai puțin amidon cu atât cartofii vor fi mai crocanți. Cartofii trebuie puși în tigaie doar când uleiul este fierbinte
Cum să faci cartofi prăjiți crocanți
Dacă îți dorești cartofi prăjiți crocanți este nevoie să îi ții înainte o oră în apă, iar mai apoi să îi pui la prăjit timp de cinci minute la 170 de grade Celsius și să-i scoți pe un grătar și să-i pui iarăși la prăjit până când se rumenesc.
Cum faci cartofi prăjiți fără ulei
Foarte mulți dintre noi iubim cartofii, însă puțini știm cum să-i gătim corect. Dacă vrei să mănânci cartofi prăjiți fără ulei trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele necesare. Cartofii se spală și se curăță de coajă, iar mai apoi îi tăiem felii.
Într-un bol amestecăm cu condimentele alese și tapetam o tavă cu hârtie, însă avem grijă să punem cartofii, dar să nu se atingă între ei. Încălzim cuptorul la 220 de grade Celsius și după 30 de minute ne asigurăm că sunt gata.
Citește și: Rețetă de cartofi natur de post. Cea mai delicioasă garnitură, potrivită perioadei de dinaintea Crăciunului