Cum faci cei mai delicioși cartofi cu cașcaval! Rețeta pentru preparatul care te va cuceri instant

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 01.02.2025 la 10:15
Actualizat pe 01.02.2025 la 10:15
Vrei să gătești ceva simplu, dar delicios, care să îți transforme masa într-un moment de neuitat? Atunci trebuie să încerci această rețetă de cartofi cu cașcaval. Preparatul te va cuceri de la prima înghițitură.
- Cartofi cremoși cu iaurt grecesc și cașcaval
- Gustul care te va cuceri
Sincer vorbind, indiferent de ocazie, cartofii cu cașcaval sunt întotdeauna o alegere inspirată. Gustul lor fin și textura cremoasă îi va cuceri instantaneu pe cei dragi.
Rețeta cartofi cu cașcaval
Ingrediente:
- cartofi: 400 g
- unt: 200 g
- făină: 50 g
- lapte: 400 ml
- iaurt grecesc: 100 g
- piper negru: 4 g
- sare: 4 g
- cașcaval: 200 g
Mod de preparare:
- curăță cartofii și taie-i cuburi. Pune-i apoi la fiert într-o oală cu apă și puțină sare până devin fragezi.
- între timp, într-o tigaie, topește untul. Adaugă apoi făina și amestecă pentru vei obține o compoziție omogenă.
- toarnă apoi treptat laptele, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. După ce sosul s-a îngroșat, adaugă iaurtul grecesc, piperul și sarea și amestecă, din nou, până la omogenizare.
- adaugă apoi cartofii fierbinți în sosul cremos, amestecă ușor, apoi presară cașcavalul ras deasupra.
- pune preparatul la cuptor pentru câteva minute, până când cașcavalul se topește și capătă o crustă aurie.
Poftă bună!
Citește și: Prânz delicios și ușor de pregătit. Rețetă de cartofi zdrobiți cu brânză