Cum faci cel mai pufos tort din doar 4 ingrediente de bază. Ai nevoie de iaurt, lămâie, 3 ouă și doar 1 lingură de făină

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.02.2025 la 09:39
Actualizat pe 21.02.2025 la 09:39
Dacă vrei să pregătești un tort pufos și delicios, dar nu ai prea multe ingrediente la îndemână, această rețetă este exact ce îți trebuie! Poți obține cel mai pufos tort cu doar 4 ingrediente de bază: iaurt, lămâie, 3 ouă și doar 1 lingură de făină. Da, ai citit bine, doar 1 lingură de făină!
- Cum faci cel mai pufos tort din doar 4 ingrediente de bază
- Ai nevoie de iaurt, lămâie, 3 ouă și doar 1 lingură de făină
Rețeta aceasta simplă, dar delicioasă, te va surprinde cu textura sa aerată și gustul ușor, perfect pentru orice moment al zilei!
Cum faci cel mai pufos tort din doar 4 ingrediente de bază
Ingrediente:
Iaurt grecesc: 250 g
Ouă: 3 buc.
Zahăr: 65 g
Făină 00: 30 g
Amidon de porumb: 10 g
Suc de lămâie: 8 g
Coajă de lămâie rasă: după gust
Mod de preparare:
- separă gălbenușurile de albușuri.
- adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul și făinurile cernute peste gălbenușuri.
- amestecă bine cu un tel până obții o compoziție fină și omogenă.
- adaugă sucul de lămâie peste albușurile aflate la temperatura camerei și începe să le bați cu un mixer electric.
- când apare spuma la suprafață, adaugă o treime din zahăr.
- continuă să bați, adăugând zahărul în trei tranșe, până când vei obține o spumă lucioasă și fermă.
- încorporează albușurile spumă în compoziția de gălbenușuri în trei etape. Amestecă delicat, cu mișcări de jos în sus, pentru a păstra aerarea compoziției.
- tapetează o formă de 16 cm diametru cu hârtie de copt.
- toarnă compoziția în formă.
- pune forma într-o tavă puțin mai mare, apoi pune totul într-o tavă mai mare. Adaugă apă caldă până la jumătatea înălțimii formei pentru a crea aburi în timpul coacerii.
- coace în cuptorul preîncălzit la 110°C timp de 50 de minute, apoi crește temperatura la 170°C și mai coace 10 minute.
- stinge cuptorul și lasă tortul înăuntru pentru încă 10 minute.
- lasă tortul să se răcească, apoi pune-l în frigider.
- înainte de servire, pudrează-l cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de gofre pufoase cu mere. Mic dejun delicios din puține ingrediente