Cum prepari cele mai bune murături. Rețeta care te face să te lingi pe degete!
Publicat pe 02.10.2018 la 22:20 Actualizat pe 02.10.2018 la 22:23
De ce să nu recunoaștem? Cu toții iubim murăturile făcute după rețetele tradiționale, pe care le regăseam, deseori, pe masa bunicilor noastre. Dacă și tu ești un mare iubitor de murături asortate, făcute după rețete vechi, noi ți-am pregătit o surpriză de proporții!
De ce să nu recunoaștem? Cu toții iubim murăturile făcute după rețetele tradiționale, pe care le regăseam, deseori, pe masa bunicilor noastre. Dacă și tu ești un mare iubitor de murături asortate, făcute după rețete vechi, noi ți-am pregătit o surpriză de proporții!
www.spynews.ro a pus mâna pe una dintre cele mai vechi rețete de murături, făcute „ca la mama acasă”, care îți vor da peste cap papilele gustative. Așadar, iată de ce ai nevoie și cum trebuie să le prepari.
Așadar, iată o rețetă de murături țărănești, în compoziția căreia intră morcovi, ardei gogoșar, gogonele, conopidă și castraveți. Pentru fiecare borcan folosim 2 tije de hrean, 3 funze de țelină, 1 floare de mărar uscat, 1 ardei iute, 2 căței usturoi, 1 linguriță boabe de piper, 1 lingură boabe de muștar. Cât privește compoziția lichidă pentru 1 borcan de 1.500 ml, în ea intră 1 lingură sare, 2 linguri miere, 5 linguri oțet, apă cât cuprinde, 1 plic de conservant la 4 borcane de 1.500 ml.
Mod de preparare:
După ce spălați și curățați bine legumele, le așezați alternativ într-un borcan până îl umpleți. Turnați apoi apa până aproape de filet după care răsturnați-o într-o cratiță. Ideea este să aflați volumul de apă necesar astfel încât saramura să aibă consistență. Adăugați sarea și oțetul și puneți apoi apa la fiert. Peste legumele deja aranjate în borcan adăugăm tije de hrean, piper, și boabe de muștar iar deasupra se adaugă funzele de țelină. Când compoziția lichidă a dat în fiert se ia de pe foc, se amestecă cu miere și conservant apoi se toarnă fierbinte peste legume și capsăm borcanele. Acestea se învelesc apoi cu șervete de bucătărie și se lasă să se racesca lent până a doua zi, apoi se depozitează la loc uscat și răcoros.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.