Cum prepari Creme brulee de foie gras. Chef Sorin Bontea a câștigat amuleta la Chefi la cuțite cu această rețetă
Publicat pe 07.09.2022 la 12:09 Actualizat pe 07.09.2022 la 12:09
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi. De curând a început un nou sezon ‘’Chefi la cuțite’’, iar Sorin Bontea face senzație în fiecare seară. Acesta ne-a arătat cum se prepară Creme brulee de foie gras. Este una dintre rețetele cu care a câștigat amuleta chiar serile trecute. Iată cât de simplu și raid se prepară.
- Rețetă de Creme brulee de foie gras
- Chef Sorin Bontea a câștigat amuleta cu ea
Competiția este la cote maxime în emisiunea ‘’Chefi la cuțite’’ și între jurați, nu doar între concurenți. Celebrii Chefi se luptă în fiecare seară pentru amuletă, iar în una dintre ele Chef Sorin Bontea a câștigat cu rețeta de Creme brulee de foie gras. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară.
Ingrediente
100 g foie gras crud
800 ml smântână de gătit
Sare piper
4 gălbenușuri
Zahăr pentru final
Mere
Oțet
Piure de trufe
Mod de preparare
‘’Încălzim smântâna de gătit, o dăm o dată în fiert, o trag de-o parte. Pun foie gras, îl topesc practic în smântâna de gătit în timp ce e fierbinte. Dacă nu se topește de tot, bag un pic blenderul, îi pun și niște piure de trufe. Strecor amestecul. Se pune în forme și se dă la cuptor. Normal la 100-120 de grade, 30-40 de minute. Între timp se face dulceața de mere. Am fiert merele tăiate, în zahăr și cu oțet. După ce e gata, se scoate de la cuptor, se lasă la răcit, se pune zahărul și se arde’’, a explicat Chef Sorin Bontea în emisiunea Chefi la cuțite.