Cum să coci cele mai apetisante prăjituri. Trucuri pe care trebuie să le știi!

Cum să coci cele mai apetisante prăjituri. Trucuri pe care trebuie să le știi! © Brooke Lark on Unsplash

Ți s-a întâmplat vreodată să descoperi o rețetă de prăjitură apetisantă pe internet, iar atunci când o prepari să iasă cu totul altfel decât în imaginea prezentată? Nu trebuie să te îndoiești de calitățile tale gastronomice! Există o mulțime de factori care pot influența aspectul și gustul prăjiturilor tale, începând de la calitatea și temperatura ingredientelor, până la tipul de cuptor pe care-l ai acasă. Descoperă mai jos 5 trucuri pe care trebuie să le știi, pentru ca prăjiturile tale să iasă mereu apetisante!

1. După ce citești cu atenție și până la capăt rețeta, pregătește-ți ingredientele. Contează mai mult decât ți-ai închipui ca acestea să fie toate la temperatura camerei. Albușurile vor căpăta mai mult volum și vor fi mai ferme, iar aluatul dospit va crește văzând cu ochii!

2. Materialul din care este confecționată tava de copt este important. Dacă vei coace brioșe în forme de silicon sau aluminiu, prăjiturile vor fi gata mai repede, pentru că aceste materiale transferă rapid căldura. Dacă folosești pentru prăjituri o tavă normală de cuptor, coacerea va dura un pic mai mult.

3. Cuptorul – alt factor care influențează decisiv modul în care vor arăta prăjiturile! Dacă ai cuptor electric, ești în avantaj. Aceasta pentru că un cuptor electric dotat cu ventilator ajută la distribuirea uniformă a aerului cald, iar prăjiturile se vor coace uniform. Unul dintre motivele pentru care prăjiturile nu cresc atât de mult sau se ard în unele zone este distribuirea neuniformă a căldurii. Multe gospodine cunosc „hachițele” cuptoarelor la care gătesc și, pe parcursul procesului de coacere, scot tava cu prăjitură și o așază mai sus sau în poziție inversă. Aceste variații de temperatură nu ajută prea mult.

4. Frecvent, în rețetele pentru prăjituri se precizează cu exactitate temperatura de coacere. Se spune, spre exemplu, să coci blatul de tort la 180°C. Dar dacă ai un aragaz clasic, cu trepte de căldură, care nu specifică exact temperaturile, cum poți realiza acest lucru? Cu aproximație, desigur. La un aragaz electric va fi mai simplu, pentru că acesta permite reglarea precisă a temperaturii pe care o dorești. Iar dacă e dotat și cu timer, poți fi sigură că prăjitura nu se va arde în cuptor! Foarte important, nu uita să preîncălzești cuptorul înainte de a coace preparatul!

5. Ce te faci dacă în rețeta de prăjituri ingredientele sunt trecute folosind alte unități de măsură decât gramele, ounces (oz), spre exemplu? Respectarea gramajului este importantă dacă vrei ca o rețetă să iasă întocmai ca cea pe care ți-o dorești. Folosește un convertor de măsuri, iar problema ta e ca și rezolvată.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro