Cum să faci acasă cartofi prăjiți crocanți la exterior și moi la interior. Ingredientul banal care face minuni

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.05.2025 la 13:45
Actualizat pe 14.05.2025 la 13:45
Visezi la cartofi prăjiți perfecți, cu crustă crocantă și interior moale? Secretul nu stă doar în tipul de cartof sau în uleiul folosit, ci într-un ingredient banal pe care îl ai deja în cămară.
- Cum obții cartofi prăjiți crocanți folosind un ingredient simplu din bucătărie
- Secretul pe care trebuie să îl știi
Toată lumea iubește cartofii prăjiți perfect crocanți. Aurii și crocanți la exterior, pufoși și moi la interior, sunt preferați la mesele în familie, la cinele de sărbători și nu numai.
Cum obții cartofi prăjiți crocanți folosind un ingredient simplu din bucătărie
Să faci acasă cartofi crocanți nu este întotdeauna la fel de ușor precum pare. Uneori, cartofii prăjiți ies moi, sau insuficient rumeniți. Acesta este motivul pentru care hack-ul inteligent de bucătărie al unei bloggerițe culinare face furori pe internet. Folosește un ingredient surprinzător pentru a obține cartofi perfect crocanți.
Bloggerița culinară spune că secretul nu stă în uleiul scump sau în soiurile de cartofi, ci într-un element de bază modest, pe care oricine îl are în cămară.
Deși poate părea neobișnuit, există o știință reală în spatele metodei. Dacă adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu (aproximativ o jumătate de linguriță) în apa de fierbere a cartofilor, va schimba nivelul pH-ului, descompunând mai rapid amidonul de la suprafață. Acest lucru creează o textură aspră și pufoasă la exterior, ideală pentru a absorbi uleiul.