Cum să faci ficăței cu ciuperci după rețeta lui chef Horia Manea. Trucul pentru un preparat delicios
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 14.01.2025 la 09:35
Actualizat pe 14.01.2025 la 09:35
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, o salată de vinete, un fel principal, ficăței de pui cu ciuperci, sos de vin și usturoi, și un desert, gogoși cu iaurt.
- Cum să faci ficăței cu ciuperci după rețeta lui chef Horia Manea
- Trucul pentru un preparat delicios
Ingrediente starter-salată de vinete
- 500 g vinete coapte
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- ceapă albă
- sare
Într-un bol, ceapa tocată fin se amestecă împreună cu vinetele tocate și ele, mărunt. Se adaugă sare după gust, ulei, și se amestecă treptat până se încorporează. Se pot servi alături de pâine.
Ingrediente fel principal-ficăței cu ciuperci, sos de vin și usturoi
- 200 g ficăței de pui
- 100 ciuperci
- 75 ml vin
- usturoi
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
Ficățeii se prăjesc în ulei încins. După ce s-au gătit suficient, se adaugă usturoiul tocat mărunt, ciupercile tăiate în felii subțiri, și se amestecă. La final, se adaugă sosul de vin, se condimentează cu sare și se mai lasă la prăjit până se evaporă alcoolul.
Ingrediente desert-gogoși cu iaurt
- 300 g iaurt
- 150 g făină
- 5 ml esență vanilie
- 2 ouă
- 5 g praf de copt
- 10 g coajă lămâie
- zahăr pudră
Se amestecă toate ingredientele umede într-un bol: iaurtul, cele 2 ouă, esența de vanilie și, pentru mai mult gust, se rade și coajă de lămâie. Se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Se adaugă praful de copt și făina. Se amestecă până se ajunge la o textură consistentă.
În baie de ulei încins se prăjește aluatul de gogoși (aluatul se împarte în forme rotunde cu ajutorul unei cupe de înghețată). Se lasă la prăjit până devin aurii. Se servesc acoperite de zahăr pudra.