Cum să faci halva acasă. Cea mai simplă și gustoasă rețetă de post
Publicat pe 07.04.2021 la 12:36 Actualizat pe 07.04.2021 la 12:37
Halvaua este fără îndoială cel mai gustos preparat de post. În cazul în care ai decis să nu o mai cumperi din comerț și să o pregătești chiar tu acasă, iată de ce ingrediente ai nevoie. Cea mai simplă, gustoasă și rapidă rețetă de post.
- Ingredientele necesare pentru a prepara halva acasă.
- Toate gospodinele trebuie să cunoască această rețetă.
Deși Postul Paștelui este pe sfârșite, pofta de dulce își face în continuare prezența. Cum nu putem consuma produse care conțin lapte și ouă, de cele mai mult ori, la îndemâna oricărei persoane este nimeni alta decât... halvaua. Și dacă te-ai săturat să o cumperi din comerț, ce zici dacă o pregătești de unu singur acasă? Iată de ce ingredinte ai nevoie pentru cea mai rapidă și gustoasă rețetă de post.
Ingrediente pentru rețeta de halva acasă
- 300 g semințe de floarea soarelui
- 150 g unt de cocos sau unt de cacao
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriță vanilie
- Se adaugă după gust cacao, rom, cafea, merișoare, stafide
Mod de preparare
Se ia o tigaie curată și uscată și se călesc cele 300g de semințe de floarea soarelui. Aveți grijă să nu le lăsați prea mult, deoarece acestea se vor rumeni prea tare și nu vor mai avea gustul potrivit pentru rețeta noastră. Se lasă la răcit și apoi se mărunțesc într-un robot sau, cel mai bine, într-un aparat de măcinat cafea.
După ce ați măcinat semințele se adaugă zahărul/ îndulcitorul, vanilia și celelalte arome, după care punem untul topit și amestecăm bine. Țineți cont că, compoziția trebuie să iasă una densă, nicidecum uscată. De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu adăugați prea mult unt, deoarece va deveni grasă la consistență.
În continuare, se ia o tavă adâncă, se așterne o folie alimentară de plastic și se mută compoziția de halva, presând-o bine cu lingură. Se acoperă cu o altă bucată de bolie și se lasă la frigider timp de 3 ore sau mai mult. La final, se răstoarnă atent din tavă și se scoate folia de la bază. Se taie cubulețe și se poate servi.
Citește și: Cea mai simplă prăjitură de post. Rețeta care iese oricui