Cum să faci înghețată cu un singur ingredient. Desertul este răcoritor pentru vară

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 03.07.2025 la 23:59
Actualizat pe 04.07.2025 la 00:02
Pentru a face un desert delicios, ai nevoie de un singur ingredient. Se face ușor, fără zahăr, fără aditivi, este gata în doar câțiva pași simpli și va fi ideal în zilele de vară, când căldura este copleșitoate.

Înghețata este desertul preferat al verii
Pixabay
- Cum să faci înghețată cu un singur ingredient
- Desertul este răcoritor pentru vară
Uneori, cele mai bune rețete sunt și cele mai simple. Dacă îți dorești un desert rapid, sănătos și fără adaosuri inutile, îți propunem o rețetă care te va surprinde prin gust și ușurință: o înghețată cremoasă pe care o poți face dintr-un singur ingredient. Nu ai nevoie de zahăr, lapte sau ouă, doar de puțină răbdare și un blender.
Cum să prepari înghețata
Dacă și tu cauți un desert delicios în timpul verii, înghețata este o opțiune foarte bună. Ai nevoie de un singur ingredient și de puțină răbdare pentru ca rezultatul să fie unul delicios. Nu ai nevoie de adaugi zahăr sau alte ingrediente.
Pentru o singură porție ai nevoie de o banană. Dacă îți dorești o cantitate mai mare de înghețată, alege mai multe banane coapte.
Taie bananele în felii de grosime medie. Pune feliile într-o caserolă sau pungă și lasă-le la congelator timp de 2-3 ore. După ce au înghețat complet, transferă-le în blender sau în robotul de bucătărie și mixează-le timp de aproximativ 1 minut, până când obții o compoziție cremoasă. Amestecă bine pasta rezultată pentru o textură uniformă. Lasă înghețata 1 minut la temperatura camerei înainte de servire, astfel va deveni și mai fină.
Înghețată de banane cu ciocolată
Ai nevoie de două banane coapte și două linguri de cacao neîndulcită (sau 1-2 pătrățele de ciocolată neagră topită). Opțional poți adăuga o linguriță de esență de vanilie, fulgi de ciocolată, nuci sau alune pentru topping
Mod de preparare
Taie bananele felii de grosime medie și pune-le într-o caserolă la congelator pentru 2-3 ore, până se întăresc bine. După ce au înghețat, pune feliile într-un blender sau robot de bucătărie. Adaugă cacaoa (sau ciocolata topită) și mixează până obții o cremă omogenă, fină.
Amestecă bine compoziția pentru a te asigura că totul este uniform. Dacă vrei o consistență mai moale, o poți lăsa un minut la temperatura camerei înainte de servire. Pune înghețata în boluri și adaugă deasupra fulgi de ciocolată, nuci, alune sau orice topping preferi.