Cum să faci o supă cremă de ceapă cu crutoane. Rețeta este de-a dreptul cuceritoare
Publicat pe 21.03.2022 la 23:49 Actualizat pe 21.03.2022 la 23:49
Supa cremă de ceapă este una dintre delicatesele pe care ni le oferă bucătăria franceză. Simplu de făcut, este un fel de mâncare deosebit, rafinat si savuros. Aroma îmbietoare a acestei rețete, o să te cucerească pe loc.
- Rețeta cuceritoare de supă cremă de ceapă
- Cum se prepară aceasta
Rețeta de supă de cremă de ceapă este o delicatesă, este sănătoasă și aromată și nu rămâi cu gust de ceapă după ce o mănânci. Această supă este cunoscută încă din vremea Romei antice. A fost considerata de-a lungul timpului o mâncare a săracilor, dar rețeta moderna in care apare pâinea, supa de vita si ceapa caramelizata a fost pregătită in Franța, abia in secolul XVII. Uite ce îți trebuie pentru a prepara această delicatesă.
Ingrediente
600 gr. ceapă albă
3 linguriţe de zahăr
2 căţei de usturoi
1 lingură de suc de lămâie filtrat
100 g caşcaval ras Le Gruyère sau Emmental – celebra brânză cu găuri)
8 felii de pâine – tip baghetă
2 linguri ulei de măsline extra virgin
un praf de sare
boabe de piper negru
Ingrediente pentru supă
4 cartofi medii
3 morcovi medii
2 bucăţi medii de păstârnac
2 cepe medii
1 ţelină micuţă
Mod de preparate
Se curăță si spală se bine legumele, iar apoi se pun într-o oală cu apă rece, în 3-4 litri de apă împreună cu un praf de sare. Legumele se fierb timp de 30 de minute, la foc mediu.
Ceapa se taie felii subțiri și se pune în ulei încins. Se călește la foc mic timp de 25 de minute, până când ceapa se înmoaie, dar atenție să nu se ardă. După adaugi zahăr, sare și piper. Mai călești ceapa timp de 10 minute, până când căpătă o culoare maro-auriu frumoasă.
Se adaugă supa fierbinte și se fierbe timp de aproximativ 10 minute, poi se adaugă căţei de usturoi. Se condimentează cu sare şi piper şi se aromatizează cu suc de lămâie.
Feliile de baghetă se prăjesc sub grill timp de câteva minute, până se îngălbenesc. Pe deasupra supei se presară cașcaval ras. Poftă bună!