Cum se face prăjitura "Să fac spume dacă știu", rețeta cea mai căutată pe Google în 2021
Publicat pe 08.12.2021 la 17:48 Actualizat pe 08.12.2021 la 17:52
Desertul care a făcut ravagii pe Tik-Tok a devenit unul dintre cele mai cunoscute și rapide preparate. Dacă vă întrebați de ce se numește "Să fac spume dacă știu", totul a început de la o doamnă care a fost întrebată de fiul ei cum se numește budinca pe care a făcut-o, iar aceasta i-a răspuns cu această denumire. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a face și tu un astfel de desert delicios!
- Rețeta delicioasă care a făcut ravagii pe Tik-Tok!
- Iată pașii pe care să-i urmezi!
Este cea mai cautata rețetă a anului 2021, conform topului Google
Prăjitura populară de pe Tik-Tok este una dintre cele mai căutate rețete din acest an. O mamă a fost întrebată de fiul său cum se numește desertul delicios, iar aceasta i-a răspuns tânărului ''Să fac spume dacă știu'', astfel că aceasta a rămas cu acest nume.
Dacă vă întrebați cum se prepară, noi vă ajutăm cu una dintre cele mai ușoare și gustoase rețete. Iată pașii pe care ar trebui să-i urmați pentru prepararea desertului delicios!
Rețeta de prajitură "Să fac spume daca știu"
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 200 grame de făină
- 125 gr de unt
- cacao
- 200 grame de zahăr
- vanilie sau rom
Mod de preparare:
Laptele se pune pe foc într-o oală cu untul, mai apoi adăugăm zahărul și treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. Cu ajutorul unui tel amestecăm întreaga compoziție până când ingredientele s-au încorporat foarte bine, iar untul s-a topit.
Amestecăm până când compoziția începe să se închege, iar în momentul în care textura a devenit destul de vâscoasă, luăm oala de pe foc și împărțim compoziția în două cantități egale.
Într-unul din vase adăugăm două sau trei linguri de cacao, dar și esența de rom și amestecăm bine, iar în celălalt adăugam esența de vanilie și amestecăm până totul se încorporează.
La final turnam cele două compoziții în vasul în care prăjitura va fi servită. Primul strat va fi cel cu vanilie pe care îl vom întinde pe toată suprafața vasului, iar apoi turnam și compoziția cu cacao peste prăjitură. Se poate adăuga cacao sau fructe proaspete și se lasă la frigider timp de 3 ore.
Alte rețete foarte căutate pe Google in 2021
Gemul de gutui sau marmelada dulce este unul dintre deserturile care poate fi consumat încă de la începutul toamnei. Această rețetă a fost una dintre cele mai căutate anul acesta pe internet. Iată cum poți să prepari gemul delicios!
Ingrediente:
- 1,5 kg gutui
- O lămâie
- 750 g zahăr;
- ½ baton de vanilie;
- 2-3 cuișoare sau scorțișoară
Mod de preparare:
Spălați gutuile, apoi tăiați-Ie felii și curățați-Ie de semințe. Acestea nu se decojesc de coajă. Gutuile tăiate le puneți într-un litru de apă rece împreună cu zeama de lămâie, aceasta previne oxidarea fructelor și ajută la păstrarea culorii deschise.
Vasul cu gutui se pune la foc pentru aproximativ 10 minute, se strecoară apoi zeama și se păstrează doar fructele moi. Se strecoară zeama și se pun fructele moi. După ce au fiert gutuile, se pun înapoi în vas, se adaugă zahărul împreună cu 100 ml de apă și se pune totul la fiert.
Se amestecă treptat și se lasă la fiert până ce compoziția începe să scadă. Între timp se adaugă și vanilia. Geamul trebuie să fiarbă 20-30 până prinde consistența perfectă. La final gemul se toarnă fierbinte în borcane și se lasă la răcit, după aceea poate fi adăugat în cămară.