Cum se prăjesc șnițelele și chiftelele, de fapt. Așa le faci mai crocante la exterior și fragede la interior
Publicat pe 07.02.2023 la 11:36 Actualizat pe 07.02.2023 la 11:36
Șnițele și chiftelele sunt unele dintre cele mai ușoare preparate pe care gospodinele aleg să le prepare de fiecare dată când vor să economisească timp în bucătărie. Totuși, ca să le faci crocante la exterior și fragede la interior trebuie să ai grijă și să ți cont de o regulă foarte importantă în compoziția lor.
- Cum se prăjesc șnițelele și chiftelele, de fapt
- Așa le faci mai crocante la exterior și fragede la interior
Șnițelele și chiftelele sunt alimentele preferate de o mulțime de persoane din întreaga lume. Aceste preparate se pot găti într-o mulțime de rețete, însă, dacă vrei să fie crocante la exterior și fragede la interior trebuie să ți cont de un secret.
Cum se prăjesc șnițelele și chiftelele, de fapt
Șnițelele și chiftelele se gătesc foarte ușor. Gospodinele aleg să le prepare destul de des, mai ales din punct de vedere al timpului scăzut pe care acestea le petrec în bucătărie. Totuși, pentru a găti șnițele și chiftele trebuie să ți cont de un detaliu important. Tipul de ulei pe care îl folosești afectează foarte mult preparatul.
Chiar dacă majoritatea gospodinelor folosesc ulei de floarea-soarelui pentru a prăji șnițelele sau chiftelele, află că cel mai bun produs este cel care are un preț mic, punct de fierbere ridicat și să fie aromat.
Uleiul potrivit pentru prepararea șnițelelor și a chiftelele
Uleiul joacă unul dintre rolurile importamte în prepararea șnițelelor și a chiftelele. În acest fel, cantitatea de ulei folosită este cea care contează cu adevărat. Aceasta este una dintre cele mai comune greșeli făcute de gospodine.
Astfel, pentru a obține o carne crocantă la exterior și fragedă la interior, trebuie să respecți o regulă de bază. Carnea trebuie să fie prăjită într-un ulei ce prezintă o temperatură între 160 și 175 grade Celsius.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la chiftele. Așa le faci pufoase și gustoase