Cum se prepară burgerul de vită după rețeta lui chef Janni Alexandridis. Trucurile folosite pentru o carne fragedă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 29.11.2024 la 13:52
Actualizat pe 29.11.2024 la 13:52
Ediţia de astăzi vă propune un meniu complet, american, format dintr-un burger de vită, cartofi prăjiţi, şi un desert, un milkshake.
- Cum se prepară burgerul de vită după rețeta lui chef Janni Alexandridis
- Trucurile folosite pentru o carne fragedă
Ingrediente burger de vită+sos
- chiflă pentru burger
- ceapă roşie
- caşcaval
- roşie
- carne de vită
- salată verde
- maioneză
- muştar simplu
- ketchup
- miere
- muştar franţuzesc
- ardei iute murat
- zeamă de ardei iute murat
- sare
- piper
Pentru sosul de burger, se combină maioneza, ketchup-ul, muștarul tradițional, un sfert de ceapă tăiată fin, ardei iuți și zeama lor. Se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă bine. Sosul se lasă la frigider pentru a se răci. Ceapa se taie mărunt, roșia se feliază, iar foile de salată se pregătesc pentru asamblare. Se aleg chifle moi, iar pentru un gust autentic, se folosește brânză cheddar. Carnea se prăjește până devine rumenă, iar brânza cheddar se adaugă deasupra direct în tigaie, lăsându-se să se topească. Chiflele se rumenesc ușor pe partea interioară. Pentru asamblare, chiflele se ung cu sos, se adaugă salata, carnea cu cheddar, feliile de roșii și ceapa. Burgerul este complet și gata de servire.
Ingrediente cartofi prăjiţi
- 500 g cartofi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- boia
Cartofii se pregătesc astfel: se taie în felii subțiri și se pun într-un bol cu apă, gheață și oțet, unde se lasă timp de 10 minute. După acest interval, se strecoară cu ajutorul unei site și se așază pe un șervețel pentru a elimina excesul de apă. Se prăjesc o dată în ulei încins pentru câteva minute, apoi se scot și se lasă deoparte. Uleiul se lasă din nou la încins, iar cartofii se prăjesc a doua oară, după ce au fost asezonați cu sare, boia dulce și piper. La final, se scot pe o farfurie și sunt gata de servire.
Ingrediente milkshake
-
2 cupe îngheţată
- 200 ml lapte
- fructe
În blender se amestecă îngheţata, laptele şi fructele. Compoziţia rezultată se toarnă într-un pahar.