Cum se prepară cea mai bună supă de cartofi. Rețeta făcută acasă, cu care îi vei cuceri pe cei dragi
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.10.2023 la 09:38
Actualizat pe 29.10.2023 la 09:38
Odată ce vei vedea cât de ușor este să faci această supă, o vei face tot timpul! Supa de cartofi se prepară ușor, însă trebuie să știi că ingredientele pe care le folosești contează. Cum se prepară cea mai bună supă de cartofi. Rețeta făcută acasă, cu care îi vei cuceri pe cei dragi.
- Rețetă de supă de cartofi făcută acasă
- Preparatul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Și tu, dar și cei dragi, veți adora această supă ușoară de cartofi de casă, cu cartofi, legume, și bulion cremos delicios. Această supă este reconfortantă și plină de aromă. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
Rețetă de supă de cartofi făcută acasă
Ingrediente:
- 6 cartofi medii, tăiați în bucăți mici
- 1 ceapă tăiată cubulețe
- 3 morcovi curățați de coajă și feliați
- 3 tulpini de țelină, tăiate cubulete
- 6 felii de bacon, fierte și mărunțite
- 8 căni de bulion de legume
- 1 cană lapte
- ½ cană smântână groasă
- 1 linguriță pătrunjel tocat
- Sare și piper după gust
- 3 linguri de făină (amidonul de porumb poate fi înlocuit)
- 1 cană de brânză rasă fin la alegere
Mod de preparare pentru cea mai bună supă de cartofi
- Adăugă slănina într-o oală și gătește până când grăsimea devine crocantă. Scoate din tigaie și lăsă apoi deoparte.
- Toarnă cea mai mare parte din grăsimea de slănină, dar nu curăța în totalitate recipientul. Pune pe foc, la foc mediu și adaugă ceapa, țelina și morcovul.
- Amestecă și lasă pe foc timp de două minute, apoi pune cartofii tăiați cubulețe, sare și piper și orice alte condimente dorești.
- Toarnă bulionul și adu compoziția la punctul de fierbere.
- Lăsă pe foc 10 minute sau până când cartofii încep să se înmoaie.
- Bate făina și laptele, adaugă în oală și amestecă continuu.
- Lasă pe foc încă 5 minute.
- Scoate cu grijă ¼ până la jumătate din supă și pune-o într-un blender sau robot de bucătărie până devine omogenă.
- Adăugă apoi compoziția obținută înapoi în oală încet și cu grijă, astfel încât să nu te stropească stropești sau să te arzi.
- Amestecă slănina mărunțită, lăsând puțin pentru garnitură.
- Servește preparaul în boluri, cu pătrunjel, bacon și puțină brânză pentru garnitură.