Cum se prepară piureul de cartofi dulci și țelină. Această rețeta vegană este delicioasă
Publicat pe 20.03.2022 la 18:17 Actualizat pe 20.03.2022 la 18:17
Piureul este garnitura ta preferată, dar vrei să încerci o variantă mai deosebită? Ei bine, rețeta de piure de cartofi dulci și țelină este alegerea perfectă pentru diversificarea alimentației tale.
- Rețeta ideală de piure.
- Cum se prepară piureul de cartofi dulci și țelină.
Piureul de cartofi dulci și țelină este o rețetă vegană pe care o poți servi simplă sau ca garnitură la un fel principal. Această rețetă este de-a dreptul delicioasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 g cartofi dulci
400 g țelină
1 lămâie, zeama
2 linguri ulei de măsline extravirgin
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1 lingură radacină proaspată de ghimbir, rasă
1 linguriță chimen măcinat
1 măr golden delicios, curățat de coajă si cotor, tocat mărunt
1 lingură semințe de coriandru, zdrobite
Mod de preparare
Pasul 1
Cartofii și țelina se taie în bucăți și se pun într-o oală. Se adaugă jumătate din zeama de la o lămâie, iar apoi apa, cât să acopere legumele. Se dă în clocot, iar apoi se fierb la foc mic timp de 15-50 de minute.
Pasul 2
Între timp se călește usturoiul, ghimbirul și chimenul în ulei încins, timp de 30 de secunde. Se adaugă mărul și restul de zeamă de lămâie. Se continuă gătitul, amestecând, alte 5 minute, sau până când mărul s-a înmuiat.
Pasul 3
Semințele de coriandru se prăjesc într-o tigaie fără ulei, până când acestea prind un miros puternic.
Pasul 4
Se scurg legumele, apoi se pisează împreună cu mărul, iar deasupra se presară semințele de coriandru. Poftă bună!