De ce nu este bine să speli ciupercile înainte de a le găti. Greșeala pe care gospodinele trebuie să o evite
Publicat pe 11.04.2023 la 17:02 Actualizat pe 11.04.2023 la 17:02
Cele mai multe dintre gospodine așteaptă cu nerăbdare Sfintele Sărbători Pascale. În funcție de zonele în care locuiesc, gospodinele și bucătării gătesc mai multă sau mai puțină mâncare. Dacă ți-ai propus să prepari, în această perioadă, mâncăruri ce conțin ciuperci trebuie să știi un lucru important. Există un motiv bine întemeiat pentru care nu trebuie să speli aceste legume niciodată.
- De ce nu este bine să speli ciupercile înainte de a le găti
- Greșeala pe care gospodinele trebuie să o evite
Ciupercile sunt unele dintre cele mai folosite legume. Gustoase, dar și foarte consistente, ciupercile se găsesc într-o mare varietate, pe tot parcursul anului. Pe lângă gust și textură, ciupercile vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate.
De ce nu este bine să speli ciupercile înainte de a le găti
Indiferent ce mâncăruri alegi să prepari, care au la bază ciuperci, trebuie să eviți o greșeală des întâlnită. Astfel, este vorba despre spălarea ciupercilor înainte de a fi gătite. În caz că nu știai, ele sunt compuse din 80-90% apă.
Gătirea ciupercilor nu implică nici ulei, nici unt, dar nici sare. Aceste ingrediente sunt adăugate, în general, abia la finalul procesului de gătire.
Greșeala pe care gospodinele trebuie să o evite
În cazul în care nu știai, nu trebuie să speli niciodată ciupercile. Astfel, pentru a șterge urmele de mizerie poți folosi un prosop de hârtie umed.
Mai mult decât atât, când pui ciupercile în tigaie, trebuie ai grijă să setezi flacăra la nivel mediu sau chiar cel mare. Chiar dacă la început, acestea vor începe să se rumenească, pe parcurs ele vor elibera toată umiditatea.
De ce nu este bine să adaugi sare în procesul de gătire al ciupercilor
Sarea este un ingredient ce stimulează eliberarea apei din mâncare. În acest fel, ciupercile vor deveni mult prea moi, necărnoase și fără textură.
Aceste alimente se condimentează la finalul procesului de preparare.
Rețetă de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță
Ingrediente
- 750 gr de ciuperci pleurotus;
- sare și piper după gust;
- 2-3 linguri de ulei;
- 1 ceapă de mărime medie;
- 1-2 căpățâni de usturoi;
- pătrunjel verde;
- 350 gr de mălai;
- 1500 ml de apă.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru prepararea acestei rețete este să înlături partea mai tare de la ciuperci. Apoi, se pune uleiul la încins într-o tigaie în care se adăuga ceapa tăiată mărunt, alături de un praf de sare, dar și ciupercile.
După care nu uita să adaugi și ustoroiul tocat mărunt. Cât timp preparatul este pe foc, poți să faci mujdeiul, care se pisează și la care se adaugă puțină sare.
La final, se pregătește mămăliga. În acest fel, într-un vas, se pune apă la fiert, iar după câteva minute, se adaugă și 2-3 linguri de mălai, dar și sare. Ulterior, se pune și restul cantității de mălai și se amestecă constant.
Poți servi preparatul care se poate decora fie cu pătrunjel tocat mărunt sau cu usturoi verde.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Preparatul pe care îl poți consuma în post