Dulceață de ardei iute pentru fripturi. Rețetă simplă pentru gospodine
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 05.08.2022 la 00:08
Actualizat pe 05.08.2022 la 00:08
Dulceața de ardei iute este ideală pentru preparatele din carne. Ardeii iuți ajută la intensificarea metabolismului, scade tensiunea arterială dar și ajută la arderea caloriilor. Dacă vrei să prepari și tu o astfel de dulceață acasă, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi.
- Rețetă de dulceață de ardei iute pentru fripturi
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă îți place mâncarea picantă și vrei să te delectezi cu preparate delicioase, dar și cu sos iute, noi îți prezentăm rețeta de dulceață de ardei iute care este ideală pentru fripturi, dar și pentru diferite mâncăruri. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de dulceață de ardei iute pentru fripturi
Ingrediente:
- 600 gr ardei iute roșu
- 400 gr capia mici
- 1 kg zahăr
- 1 litru oțet
Mod de preparare:
Spălam ardeii capia și cei iuți, iar mai apoi le scoatem semințele după ce sunt bine curățați, îi tăiem fâșii mici, iar într-un vas amestecăm oțetul cu zahărul și le punem la fiert pentru 30 de minute până când obținem un sos potrivit pentru dulceață. Când siropul este gata adăugăm ardeii și mai lăsăm la fiert pentru 20-30 minute până când dulceața are un aspect caramelizat.
Dulceața se lasă la răcit și se păstrează în borcane de mici dimensiuni. Borcanele se sterilizează în cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 10-15 minute. Dulceața de ardei iute poate fi servită alături de fripturi.
Citește și: Ardei capia copți pentru iarnă. Rețeta simplă pentru fiecare gospodină