Dulceață de portocale cu lămâie. O rețetă unică, cu un gust inconfundabil
Publicat pe 06.07.2022 la 19:52 Actualizat pe 06.07.2022 la 19:52
Este perioada anului în care gospodinele profită de cireșe, căpșuni și toate fructele de pe piață pentru a face provizii pentru iarnă. Ei bine însă, ce ar fi dacă ai încerca o rețetă nouă și anume dulceață de portocale cu lămâie. Este un desert unic, care o să cucerească papilele gustative oricui!
- Dulceață de portocale cu lămâie
- Un desert pe care trebuie să-l ai în casă
Rețetă de dulceață de portocale cu lămâi
Știm că dulceața de căpșuni, vișine, cireșe, caise sau alte fructe nu lipsesc din cămara oricărui, însă acum trebuie să încerci un desert nou, pe bază de citrice. Nu, nu se face deloc greu și cu siguranță o să cucerești pe toată lumea cu dulceața de portocale și lămâi.
Ingrediente:
- 1.5 kg portocale
- 0.5 kg lămâi
- 800 gr zahăr
- 50 gr ghimbir
- 1 buc baton de vanilie
Mod de preparare:
Ei bine, deși nu este o rețetă clasică despre care se vorbește zilnic și pe care gospodinele să o facă pre des, nu se face delorc greu, ci din contră. Prin urmare, începem prin a spăla portocalele și lămâile, iar apoi le lăsăm la înmuiat în apă caldă 30 de minute. Le-am clătit și le-am frecat delicat coajă cu un burete mai aspru, sub jet de apă caldă, iar apoi le-am clătit din nou.
Cu cuțitul am decojit jumătate din portocale și lămâi în strat foarte subțire, îndepărtând doar partea portocalie. După ce am obținut coajă de la 4 portocale și 2 lămâi, am trecut și la curățatul propriu zis.
După acest pas, am obținut 1 kg de portocale și lămâi din aproape 2 kg de citrice. Coajă de la cele 4 portocale și 2 lămâi se pun în blender cu 50 gr de zahăr și se mixează până devine o pastă omogenă.
Într-o oală am pus mai întâi portocalele și lămâile tăiate împreună cu sucul pe care l-au lăsat. Apoi am adăugat zahărul aromatizat cu cojile mărunțite și restul de zahăr peste portocale și lămâi. Am mai adăugat apoi doar 50 ml apă și vanilia tocată extrem de mărunt și am pus totul la fiert. Am lăsat la foc mic timp de 30-40 de minute, iar după acest interval de timp se oprește și se pune totul în borcane, cât timp dulceața este caldă.
CITEȘTE ȘI: Dulceață de mentă cu lămâie. Un desert unic, care îți cucerește papilele gustative