Dulceață de roșii cherry! Rețeta unui preparat culinar inedit
Publicat pe 21.07.2022 la 21:15 Actualizat pe 21.07.2022 la 21:15
Vrei să te bucuri de o dulceață cu totul și cu totul diferită? Dacă da, este timpul să dai uitării fructele sezonul acesta și să te axezi pe legume. Nu, nu este vorba despre dulceața de castraveți de ieri, fiindcă azi vorbim despre roșiile cherry. Iată cum poți prepara dulceața de roșii cherry!
- Dulceață de roșii cherry
- Rețeta pas cu pas
Rețetă de dulceață cu roșii cherry
Este momentul potrivit să profiți de cele mai inedite reșete și să te bucuri numai de delcii culinare în cămara ta de acum înainte, astfel că trebuie neapărat să vezi cum se prepară dulceața de roșii cherry.
Ingrediente:
- 350 g roșii cherry
- 300 g zahăr
- zeamă de la ½ lămâie (15 ml)
- opțional: fulgi de chili, cardamom, piper
Mod de preparare:
Am spălat roșiile și le-am îndepărtat codițele, apoi am tăiat toate roșiile în jumătăți. Dacă aveți roșii mai mari va trebui să le tăiați în sferturi sau rondele, apoi le-am mutat într-un vas cu capac și am turnat peste ele tot zahărul.
Am stors și zeamă de la 1/2 de lămâie, am pus capacul, am scuturat bine și am lăsat roșiile așa, la rece, timp de 4 ore. După acest interval de timp, când au lăsat suficientă zeamă și zahărul s-a și dizolvat în mare parte, le scurgem cu o strecurătoare și am turnat sucul într-o tigaie sau cratiță.
Am pus tigaia pe foc și am lăsat siropul la scăzut circa 5 minute. Dacă roșiile au fost mai seci și nu au lăsat suc suficient, puteți adăuga un pic de apă, dar foarte puțînă. Tot acum se pot pune condimente: chili, ardei iute, cardamom, după preferințe.
Am pus și roșiile în siropul fierbinte de zahăr și le-am amestecat cu grijă. Am lăsat tigaia pe foc 2 minute, cronometrate după ce dulceața de roșii a început să fiarbă. Am tras tigaia de pe foc și am acoperit-o cu o cârpă udă, apoi se lasă până se răcește.
Apoi am repetat operațiunea de fierbere și de odihnă exact că și mai sus încă odată, adică de 3 ori câte 2 minute, până când siropul devine tot mai gros. Când este gata tot procesul, se face ca la orice altă dulceță și se depozitează în cămară.
CITEȘTE ȘI: Dulceață de castraveți cu mentă și lămâie. Un desert simplu și delicios