Dulceață de smochine. Cea mai delicioasă și rapidă rețetă pentru întreaga familie
Publicat pe 30.07.2022 la 13:03 Actualizat pe 30.07.2022 la 13:04
Cu toții știm că multe gospodine se pregătesc, în această perioadă a anului, pentru iară. Îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi anul acesta cu un desert mai special? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru dulceața de smochine. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru această delicatesă.
- Cum se pregătește dulceața de smochine
- De ce ingrediente avem nevoie
Orice gospodină își dorește să pregătească cele mai delicioase preparate pentru iarnă.Vrei să pregătești și tu ceva delicios pentru persoanele dragi din viața ta, dar te-ai plictisit de vechile rețete, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru dulceața de smochine. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri din plin de cele mai frumoase momente petrecute alături de cei dragi. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor.
Rețetă de dulceață de smochine
Ingrediente
- 500 g smochine
- 380 g zahăr
- 110 ml apă
- o lămâie mică
Modul de preparare
Pentru început, spală bine smochinele și nu uita să le tai codițele. Spală lămâia și tai-o în jumătate, iar una dintre ele trebuie tăiată în mai multe felii. Amestecă apa cu zahărul într-o oală mare. Lasă totul la fiert până în momentul în care compoziția devine mai groasă, după care adaugă și smochinele.
Trebuie să lăsăm totul la fier pentru aproximativ jumătate de oră. În tot acest timp avem grijă să luăm spuma cu ajutorul unei palete. Adăugăm peste feliile de lămâie alături de zeama de la o jumătate de lămâie și amestecăm bine compoziția.
În momentul în care siropul a căpătat o structură mai densă luăm dulceața de pe foc. O punem în borcane sterilizate pe care le acoperim cu un prosop ori cu o pătură până se răcesc, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Dulceață de vișine. Cea mai simplă și rapidă rețetă