Gulaș în pâine. Rețetă tradițional românească
Publicat pe 19.05.2022 la 20:55 Actualizat pe 19.05.2022 la 20:56
Gulașul în pâine este o rețetă tradițional românească, extrem de delicioasă și preferată de gurmanzii din întreaga țară. Este cu atât mai specială, cu cât este servită în pâine scobită, ceea ce îi un aer tradițional. Se prepară simplu, iar gustul este unul excelent, care te va cuceri imediat.
- Rețetă de gulaș în pâine
- Cum se face acest preparat tradițional
Acest preparat este pregătit de gospodinele din întreaga țară, mai ales de cele din zone de munte. Este o rețetă care merită fiecare moment petrecut în bucătărie. Iată cum se prepară această rețetă și care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente
500g mușchi de porc
50g făină
6 cartofi
2 cepe
1 morcov
1 ardei
1 linguriță boia de ardei dulce
1 foaie de dafin
3 roșii decojite
4 pâinici rotunde, medii
1 pătrunjel
Sare de mare
Chili
Piper
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se toacă solzișori. Carnea se taie bucăţi, se condimentează şi se prăjeşte în ulei. Când carnea este bine rumenită, se adaugă ceapa și se lasă până se înmoaie. Separat se curăță ardeiul de cotor și de semințe, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoare, iar cartofii se curăţă şi se taie sferturi. Se adaugă toate legumele peste carne şi se amestecă bine. Se condimentează după gust cu chili, sare şi piper. Se adaugă apă cât să acopere totul. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie cartofii, apoi se adaugă boiaua şi roşiile şi se mai lasă 10 minute. Când este aproape gata, separat, se omogenizează 2 linguri de făină cu 4 linguri de apă şi se toarnă compoziţia în cratiţă, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc şi se presară pătrunjel tocat. Pâinicilor li se taie capacele deasupra şi li se scoate o parte din miez. Se toarnă gulaşul în pâinea scobită şi se serveşte imediat. Poftă bună!