Înghețată de cafea. O rețetă răcoritoare pentru zilele toride de vară
Publicat pe 17.06.2022 la 23:59 Actualizat pe 18.06.2022 la 00:00
Vara este în toi, iar zilele călduroase ne dă bătăi mari de cap uneori. Ei bine, soluția este să ne relaxă cu o înghețată făcută în casă chiar de noi. Este mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea din comerț. Și ce poate fi mai relaxant și liniștitor decât un pahar de înghețată cu cafea făcută în casă?! Iată cum se prepară această rețetă.
- Înghețata de cafea, desertul ideal pentru vară
- Cum se prepară această rețetă
Înghețata cu cafea este una dintre cele mai gustoase. Gustul intens de cafea o face extrem de specială și delicioasă. Înghețata este desertul verii, iar cea cu aromă de cafea este numai bună pentru băutorii de cafea. Se prepară ușor, iar gustul este demențial.
Ingrediente
300 grame lapte
150 grame zahăr
300 grame boabe de cafea
sare
300 grame smântână
5 gălbenușuri
5 grame esență de vanilie
o linguriță cafea măcinată
Mod de preparare
Într-o cratiță, încălzește laptele cu boabele de cafea, sarea și 100 grame de smântână. Ține la foc până se încălzește. Nu lăsa însă amestecul să fiarbă. Când este caldă, ia cratița de pe foc și las-o să se răcească la temperatura camerei timp de o ora. Într-un bol de metal amestecă restul de smântână. Așază bolul deasupra unei cratițe cu cuburi de gheață. Reîncălzește amestecul de lapte și cafea, până când fierbe. Într-un bol separat, amestecă gălbenușurile. Adaugă treptat laptele cu cafea în amestecul de ouă. Amestecă continuu. Pune amestecul din nou la foc și amestecă bine, până se obține o cremă consistentă. Strecoară boabele de cafea. Adaugă crema peste smântână și amestecă bine. Adaugă esența de vanilie și cafeaua măcinată. Amestecă totul bine. Transferă apoi crema într-un recipient din plastic și dă-o la frigider timp de o ora. După o ora, scoate crema, amestec-o din nou și apoi las-o la congelator câteva ore până se răcește complet.